關於自助餐既手袋問題

節瓜bb
|
我想問下,如果你地去食自助餐,又係無人幫你keep住個袋時,你地係會照放低個袋出去拎野食?
咩埋個袋出去拎野食?

事源:同唔熟既朋友傾開食自助餐,佢話佢好想去食但又無辦法去食,因為佢屋企人唔陪佢去,佢自己去食又無人幫佢看手袋,話放低係位怕比人偷野,咩埋出去拎野食又好尷尬。
lovececing
|
盡量拎少d野,用個細袋咪ok. 我覺得細細地嘅袋冇咩所謂
princessgw
|
帶個細d crossbody / shoulder bag 去。出去取食物時帶埋個袋未得
thunder_bunny
|
如果一個人去食用個細既 斜咩袋 咪得
又冇咁覺眼
又唔阻拎嘢食
三國1
|
節瓜bb 發表於 18-6-16 23:15
我想問下,如果你地去食自助餐,又係無人幫你keep住個袋時,你地係會照放低個袋出去拎野食?
咩埋個袋出去 ...
孭埋個袋出去點解會尷尬?我經常咁做,唔覺有咩問題
babymamaloveyou
|
咩埋個袋出去 ...

我會用斜孭手袋(只放重要野),唔會唔方便,亦唔會尷尬,大把人咁做。
stoc15
|
帶埋袋出去拎野食無問題,又唔係拖個喼去
Meow_call    發表於 18-6-17 22:12
Lihoma
|
我會用細手袋,孭埋出去拎嘢食,我見有D人個手袋都唔細,佢哋都照孭出去。
劉大媽
|
帶個細手袋,揹埋出去拎嘢食
yurijm
|
你朋友冇食過自助餐?
每次去食都見到有人拎埋手袋去拎野食
好普遍

babytea
|
梗係拎埋個袋出去,擺低無人睇去拎野食都唔會放心。
chuiyeebird
|
點解咩手袋出去攞嘢食會好奇怪嘅?你個朋友諗嘢都真係好奇怪下喎
節瓜bb
|
三國1 發表於 18-6-16 23:22
孭埋個袋出去點解會尷尬?我經常咁做,唔覺有咩問題

我都唔知呀,佢咁答我,我話我都見過有人咁做。

然後佢答我一句:你未試過,你唔會明
節瓜bb
|
yurijm 發表於 18-6-16 23:31
你朋友冇食過自助餐?
每次去食都見到有人拎埋手袋去拎野食
好普遍

就係我同佢講話有d自助餐好正,佢話好羨慕我,因為佢話佢未食過。
節瓜bb
|
chuiyeebird 發表於 18-6-16 23:39
點解咩手袋出去攞嘢食會好奇怪嘅?你個朋友諗嘢都真係好奇怪下喎

我都覺得佢好奇怪,所以我同佢唔熟。
SUMSUM_88
|
節瓜bb 發表於 18-6-16 23:44
我都唔知呀,佢咁答我,我話我都見過有人咁做。

然後佢答我一句:你未試過,你唔會明

佢都未食過點會知啫
heidys
|
有人睇我都孭,費事佢地無為意,真是比人偷就無得怨。始終看管責任在自己。
Mnbvcxdsa
|
回覆 節瓜bb 的帖子

我同你朋友諗法一樣,有時想食自助餐,但又唔敢自己一個去食
Steveston
|

孭個細手袋,e.g. mini flap bag 、wallet on chain 之類

kirstyau
|
咩埋個袋出去 ...

叫佢帶多個細斜“咩”,用黎袋銀包電話鎖匙,出去攞野食時用