自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

拿埋手袋出去拿食物有咩咁尷尬?我時常都係咁做,個袋又唔係紅白藍袋咁大。

珍珠宮

虎到金來勳章

三國1 發表於 18-6-16 23:22
孭埋個袋出去點解會尷尬?我經常咁做,唔覺有咩問題

我都係咁話。。唔明點解會尷尬?

大宅

一個人去食buffet唔會覺得好孤單嗎?

大宅

珍珠宮

catcatlam6 發表於 18-6-18 00:12
覺得孤單就唔會一個人食, 可以一個人食就唔會覺得孤單。
我試過專登請一日假, 自己一條友去食buffet (lunch),
閒日都full左七八成, 而且全場有幾張台都係一丁友食, 有男有女, 都係三四十歲左右

男爵府

2018復活節勳章

goat 發表於 18-6-18 00:18
我試過專登請一日假, 自己一條友去食buffet (lunch ...

讚同。
一個人去食得就唔會覺得孤單。
因為孤單只係個人既感覺,而唔係人地覺得自己孤單就係孤單。

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

呢排畀你哋講一講,突然之間好想九月開學之後自己一個人試下去食buffet或者放題

大宅

回覆樓主

一係用細袋
一係拎住...吾覺有咩問題

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

catcatlam6 發表於 18-6-18 00:12

唔會,幾free

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

goat 發表於 18-6-18 00:18
我試過專登請一日假, 自己一條友去食buffet (lunch ...

好多時出trip都一個人,而家又可以玩下電話

伯爵府

2018復活節勳章

三國1 發表於 18-6-16 23:22
孭埋個袋出去點解會尷尬?我經常咁做,唔覺有咩問題

agree
手袋仔咪ok law
dont un what s the problem??

子爵府

回覆樓主

我會拎細袋

珍珠宮

節瓜bb 發表於 18-6-18 14:24
讚同。
一個人去食得就唔會覺得孤單。
因為孤單只係個人既感覺,而唔係人地覺得自己孤單就係孤單。
alone but not lonely

珍珠宮

hiragana 發表於 18-6-17 17:39
只拎銀包電話出去拎野食 , 大袋放位

x2

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

princessgw 發表於 18-6-16 23:19
帶個細d crossbody / shoulder bag 去。出去取食物時帶埋個袋未得

Good Idea

伯爵府

酒店見我放個手袋係椅背, 通常會比個褸袋好似套褸咁套著我成個手袋。 其實叫我老公睇住我手袋,我出去攞野食, 等同同空氣講無分別……

子爵府

節瓜bb 發表於 18-6-16 23:15
我想問下,如果你地去食自助餐,又係無人幫你keep住個袋時,你地係會照放低個袋出去拎野食?
咩埋個袋出去 ...

食自助餐揹埋個袋我覺得冇問題喎,但我一定crossbody方便d,唔會咁倫盡
但我反而想問大家去salon,如果冇locker比你地放手袋,會唔會拎埋去洗頭?我自己成日覺得拎埋好老土,但洗頭嗰時成日都好擔心,好想快d洗完,有時驚到個人出晒汗,所以而家都去死一間,因為有locker感覺安心d,但朋友話有咩咁老土,自己有責任睇住自己財物,佢就一定跟身

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

孭埋個袋出去咪得囉,邊有人望你吖

男爵府

2018復活節勳章

忌廉寶寶 發表於 18-6-19 03:41
食自助餐揹埋個袋我覺得冇問題喎,但我一定crossbody方便d,唔會咁倫盡
但我反而想問大家去salon,如果冇loc ...

我會拎埋個袋去洗頭。
因為我試過有時返黎個位會比其他人坐左。

子爵府

回覆樓主

預咗去自助餐會用斜孭袋

首頁

尾頁

跳至