想知sales sell客心態

大pat豬媽
|
事源我睇中A和B貨物,喺度十五十六中。但個sales 介紹C貨物,言談中有A和B有幾差,C有幾好……等。其實個sales喺真心介紹或為佣金多d而狂sell C呢!又或是C滯銷想清貨呢?
dlee_ca
|
很難說
bobomia
|
都有可能
Ytteb
|
好難講
mandy952
|
大pat豬媽 發表於 18-6-17 03:51
事源我睇中A和B貨物,喺度十五十六中。但個sales 介紹C貨物,言談中有A和B有幾差,C有幾好……等。其實個sa ...

係最尾嗰點
mmya
|
C會多d佣金
mariefish
|
C有額外獎金,清貨亦有可能
Poyau
|
事源我睇中A和B貨物,喺度十五十六中。但個sales 介紹C貨物,言談中有A和B有幾差,C有幾好……等。其實個sa ...

為佣金或清貨可能性高啲
jojo1234
|
100%commission
JD930
|
mariefish 發表於 18-6-17 08:01
C有額外獎金,清貨亦有可能

good_pig
|

佣金多嘅機會都大嘅
Gorgor0612
|
一定係佣金問題,c賣出可以分多年D,但品牌名氣不及a,b.. 要比多D commission 去 sell..
pinkiesalbe
|
係咩黎?
1係c滯銷,1係有incentive,這2個機會大d。
利申:我係sales
Chowying
|
係咩類別先, 如果電器牌子 可能想呃你 買啲cheap牌
bosch
|

要問佢至知喎.... 其實唔駛深究人地想點,最緊要都係你想買乜。

有d 似人問生仔生女好,或生一個定兩個好.... 一樣有人踩其他意見去支持自己論點。冇利益都咁,利益當前d sales 自然更加會落足咀頭去說服人。
Karena1015
|
有機會係真心推,又有機會係佣多,我會諗諗佢講既意見,再思考下值唔值得信,再決定究竟買自己想買既定佢推介既
tsung
|
dlee_ca 發表於 18-6-17 03:56
很難說

canies
|
冇人會知㗎!
其實你使乜你去深究,
你自己消費者立場,
邊件啱心水抵嘅咪買邊件囉。
yanyan18
|
原因兩個,一係C係濟銷,要快散貨
二就係C佣金多d
Dragonmama2012
|
如果係沙sa就一定係高佣金,我問任何產品都係介紹我買自家品牌