想配oneday隱形眼鏡,邊到配細心服務好?

sabun
|
有冇介紹?
bmuimami
|
我女喺polyu配
bmuimami
|
驗眼試戴要收費,訂con亦比出面貴少少,但檢查詳細亦有幾對俾你帶回家試
sabun
|
bmuimami 發表於 18-6-17 08:06
驗眼試戴要收費,訂con亦比出面貴少少,但檢查詳細亦有幾對俾你帶回家試
...

約幾錢盒?同第一次配幾耐有得取?
bmuimami
|
sabun 發表於 18-6-17 10:53
約幾錢盒?同第一次配幾耐有得取?

睇你合適乜牌子,我女眼乾,用acuvue oasys with hydraluxe,一盒30隻 $3xx,初次order要成個禮拜(唔清楚其他牌子係咪一樣)
另外驗眼加fitting$900
bmuimami
|
暑假好full,早啲book
sabun
|
bmuimami 發表於 18-6-17 11:24
睇你合適乜牌子,我女眼乾,用acuvue oasys with hydraluxe,一盒30隻 $3xx,初次order要成個禮拜(唔清楚 ...

一盒30隻,即15對?是否一個月用量?
bmuimami
|
sabun 發表於 18-6-17 16:47
一盒30隻,即15對?是否一個月用量?

其實只係簡單數學
日日戴,咪兩隻眼*30日=60隻=2盒=$6xx
(我女用的牌子)
bmuimami
|
左右眼唔同度數就兩盒兩盒咁訂㗎喇
sabun
|
bmuimami 發表於 18-6-17 16:54
其實只係簡單數學
日日戴,咪兩隻眼*30日=60隻=2盒=$6xx
(我女用的牌子)

嘩!咁咪成6,7千一年?好貴吓喎!
sabun
|
sabun 發表於 18-6-17 18:14
嘩!咁咪成6,7千一年?好貴吓喎!

polyu外有冇其他選擇,因我女兒不用在polyu驗眼的,她在眼科專科醫生驗眼,然後取度數出去配。
happybebebe
|
sabun 發表於 18-6-19 10:06
polyu外有冇其他選擇,因我女兒不用在polyu驗眼的,她在眼科專科醫生驗眼,然後取度數出去配。
...

眼睛無乜特別問題,如果只有近視,可以去大型連鎖眼鏡店驗眼之後買
眼鏡店有洗手盆、鏡畀人試,而且試果時會有間小房或一個角落畀客坐,不會畀其他客阻住,
xx88一般oneday acuvue(唔記得點串)一盒正價220蚊
一般無優惠,買六盒會平少少

sabun
|
happybebebe 發表於 18-6-19 10:49

眼睛無乜特別問題,如果只有近視,可以去大型連鎖眼鏡 ...

明白!一般眼鏡店已有!
cherrieloy
|
sabun 發表於 18-6-17 07:49
有冇介紹?

其實邊度配重要嗎?都係喺眼鏡舖配,而眼鏡舖就喺大廠拎貨咋嘛
sabun
|
cherrieloy 發表於 18-6-19 12:03
其實邊度配重要嗎?都係喺眼鏡舖配,而眼鏡舖就喺大廠拎貨咋嘛

我知道啊!我第一次配oneday con咋!
米豬蓮
|
我去愛視x好細心呀,又多售後驗眼服務,不過我懶無去
cherrieloy
|
sabun 發表於 18-6-19 12:04
我知道啊!我第一次配oneday con咋!

其實去邊間配都一樣,佢知你第一次戴會比你試到戴到為止