大陸擺酒做幾錢人情架?

addicted
|
請問大陸擺酒公價做幾錢人情架?我個case 係5星酒店,仲要係有錢男老闆,所以有點苦䐉。做人情多又吾係,佢太有錢,少又吾係。想問下這裡見慣世面既jm 意見!thx!!!
Natalie625
|
照舊跟返香港價就算,其實比多一兩千佢都未必在乎

想當年我老細係香港五星擺,我地D同事封酒樓價咋佢事後都冇野喎,大戶人家通常唔志在D人情。
Mrs.Chan
|

咩地區先?鄉郊市鎮同上海北京五星級酒店唔同啦
goat
|
Natalie625 發表於 18-6-17 09:30

想當年我老細係香港五星擺,我地D同事封酒樓價咋佢 ...

Agree,跟返香港就算,有錢人唔志在,反而想多人到場熱鬧d, 場面都好睇d。
我都飲過老闆喜酒,佢講到明唔駛做人情,但我地都識做照比,估唔到佢派返利是比我地,cover返人情有突,大家開心

siuba
|
我做1千,有個回返一半即500俾我,有個就回800俾我。又試過做500,都有回300俾我。但我就唔知係咪個個鄉下都有錢回。
tingting2200
|
addicted 發表於 18-6-17 08:42
請問大陸擺酒公價做幾錢人情架?我個case 係5星酒店,仲要係有錢男老闆,所以有點苦䐉。做人情多又吾係,佢 ...

跟香港酒店價
addicted
|
siuba 發表於 18-6-17 09:44
我做1千,有個回返一半即500俾我,有個就回800俾我。又試過做500,都有回300俾我。但我就唔知係咪個個鄉下 ...

Thx. 興回禮?
addicted
|
Mrs.Chan 發表於 18-6-17 09:34
咩地區先?鄉郊市鎮同上海北京五星級酒店唔同啦

上海北京幾錢?
怪獸青BB
|
幾錢佢都會回大部分俾返你ga(一般做法),佢地真係“請”,唔係夾錢食飯
Flovena
|
我做1千,有個回返一半即500俾我,有個就回800俾我。又試過做500,都有回300俾我。但我就唔知係咪個個鄉下 ...

應該唔係個個都會回, 我工廠同事有幾個請飲, 都無回。 可能唔同鄉下唔同做法。
lotusykl
|
大陸好多人情都唔收㗎!聽人講 ,收 代表主人家無面;有d或者都會回番少少禮
Poyau
|
addicted 發表於 18-6-17 08:42
請問大陸擺酒公價做幾錢人情架?我個case 係5星酒店,仲要係有錢男老闆,所以有點苦䐉。做人情多又吾係,佢 ...

隨心
yurijm
|
隨便就得
大陸擺酒大部分會回禮
你情況係老闆請
分分鐘回禮回凸
Fishqqma
|
Natalie625 發表於 18-6-17 09:30

想當年我老細係香港五星擺,我地D同事封酒樓價咋佢 ...

都唔慌會係佢自己親手拆利是啦
Mrs.Chan
|
addicted 發表於 18-6-17 12:32
上海北京幾錢?

2個人做2仟蚊人仔
mohatman
|
你好難用大陸人情價比,好地好興紅包比到滿一滿,如果人工6千,佢地會比四五千
sukkiu
|

我鄉下係咁,所以唔使做好多,人地唔知點回返。
hohoho2013
|
怪獸青BB 發表於 18-6-17 12:33
幾錢佢都會回大部分俾返你ga(一般做法),佢地真係“請”,唔係夾錢食飯
...

冇錯,大陸真係請飲,香港叫做夾錢食飯戥人高興
mln
|
一線城市可能都要500人仔,三線都要200人仔。
water_ma
|
國內飲未試過
但國內親戚來香港飲
我收過100人仔
唔知係咪國內指標