親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

黃河路既小籠包,我提議大家唔需要再去啦。佢地想搵錢想到癲左。而家行旁門左道,逼客人一定要叫有蟹肉既小籠包。

d蟹比較腥,攪到籠包又貴(double以前既價錢)又唔好食

隨便系外面食其他鋪既都ok。或者行5分鐘,南京東路819,百聯世茂國際廣場6樓既錦逸鮮肉小籠。

小楊生煎就而家分店開到周圍都系,所以唔洗再去黃河路

珍珠宮

回覆樓主

「而家行旁門左道,逼客人一定要叫蟹肉小籠包。」

無描述?咁點支持你所講嘅野?

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

終極熊貓 發表於 18-6-17 09:14
「而家行旁門左道,逼客人一定要叫蟹肉小籠包。」

無描述?咁點支持你所講嘅野?

系忘記影像。唔洗描述,你去到,招牌只有蟹肉小籠包 mix半籠正常小籠包。 冇其他小籠包。你冇得揀,唔信就買張機票去睇睇。

我家全部唔食蟹肉既包,只食半籠正常既包。結果我一個人食左12只蟹肉小籠包,想死

珍珠宮

leng1999 發表於 18-6-17 09:29
系忘記影像。唔洗描述,你去到,招牌只有蟹肉小籠包 mix半籠正常小籠包。 冇其他小籠包。你冇得揀 ...

咁就叫旁門左道,嗯嗯
咁呢啲旁門左道都幾貼心啱一啲小倆口想咩都試少許,店家運作又快好多,客人又唔洗等咁耐位,嗯嗯

珍珠宮

終極熊貓 發表於 18-6-17 09:42
咁就叫旁門左道,嗯嗯

你系佳家架? 咁叫正正常常,阿親

珍珠宮

leng1999 發表於 18-6-17 09:44
你系佳家架? 咁叫正正常常,阿親

隨便你點講啦,
容不下其他聲音嘅人,都唔係第一次見~
一唔啱聽就俾人話打手,更加唔會最後一次~

我見你指控咁重又無咩support,咪八卦下囉,原來真係旁門左道到呢,嗯嗯

珍珠宮

終極熊貓 發表於 18-6-17 09:56
隨便你點講啦,
容不下其他聲音嘅人,都唔係第一次見~
一唔啱聽就俾人話打手,更加唔會最後一次~

of course隨便我講,因為我講既系事實。我冇需要容人地既聲音,因為我信我講既事實。

其他人或者bk比你post咪就系容你既聲音囉。

男爵府

回覆 leng1999 的帖子

點解聽唔明你地所講地址同店名,講緊深圳嗎?
簡簡單單,開開心心!

珍珠宮

KAVEN 發表於 18-6-17 11:36
回覆 leng1999 的帖子

點解聽唔明你地所講地址同店名,講緊深圳嗎?

上海

wcpcelia    發表於 18-6-19 16:02
KAVEN    發表於 18-6-17 11:39

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-6-17 08:53
黃河路既小籠包,我提議大家唔需要再去啦。佢地想搵錢想到癲左。而家行旁門左道,逼客人一定要叫蟹肉小籠包 ...

想請問一下你講個間係唔係就係佳家湯包?係我就唔去啦!因為我都唔食蟹肉湯包。

我咁睇,你有半籠原味半籠蟹肉唔係唔好既,正如有JM所講,如果少人又想各款味道都試下,呢種安排係唔錯。不過如果只有呢種安排,而無淨原味湯包揀,唔比人選擇,咁就好難唔令人懷疑佢一定要人點都食D貴既野。咁樣做生意我就唔係好認同啦!你根本無原味,只做蟹肉,咁無得好講,但明明有而唔比人叫原味,一定要人食蟹肉,始終講唔過去。

珍珠宮

Mei 發表於 18-6-17 20:07

想請問一下你講個間係唔係就係佳家湯包?係我就唔去啦!因為我 ...

佢以前有淨原味既,¥12一籠。非常經濟,好味。但而家好串啦,要¥32一籠先得。

d蟹好腥,真系冇辦法。睇下你系邊區,其實好多地方都有。佢唔系咁天上有,地下冇咁囉。

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-6-17 20:16
佢以前有淨原味既,¥12一籠。非常經濟,好味。但而家好串啦,要¥32一籠先得。

d蟹好腥,真系冇辦法。睇 ...

咁我去食小楊算啦!南京步行街係唔係都有小楊?

珍珠宮

Mei 發表於 18-6-17 20:21
咁我去食小楊算啦!南京步行街係唔係都有小楊?

我pmd資料比你。你如果市區會住邊

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-6-17 20:24
我pmd資料比你。你如果市區會住邊

我咪係隔離帖問左你去迪士尼的資料,我打算住Novotel Clover

珍珠宮

Mei 發表於 18-6-17 20:28
我咪係隔離帖問左你去迪士尼的資料,我打算住Novotel Clover

我記得只系以為你可能會轉出市區。咁打算去邊樹玩,我先睇下近個邊既食店資料比你

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-6-17 20:30
我記得只系以為你可能會轉出市區。咁打算去邊樹玩,我先睇下近個邊既食店資料比你
...

唔轉出去住啦!我懶呀!要搬酒店好麻煩,見佢近地鐵,算啦!南京步行街同外灘就一定會去,兩日迪士尼,其他就未諗呀!可能田子坊或者新天地,你有無其他介紹?

珍珠宮

Mei 發表於 18-6-17 20:33
唔轉出去住啦!我懶呀!要搬酒店好麻煩,見佢近地鐵,算啦!南京步行街同外灘就一定會去,兩日迪士尼,其 ...

每日黎回都要時間,不過你啱。轉酒店就煩d。一陣pm你

男爵府

好媽媽勳章

leng1999 發表於 18-6-17 20:46
每日黎回都要時間,不過你啱。轉酒店就煩d。一陣pm你

唔急架,麻煩晒你呀!南京路步行街如果有小楊,咁我一次過去晒,去埋外灘,咁就好啦!

珍珠宮

Mei 發表於 18-6-17 20:49
唔急架,麻煩晒你呀!南京路步行街如果有小楊,咁我一次過去晒,去埋外灘,咁就好啦!
...

錦逸系6樓,小楊系對面。呢個地方離開黃河路約7-8分鐘,地鐵站系人民廣場。

珍珠宮

Mei 發表於 18-6-17 20:49
...

https://read01.com/zh-sg/mzRJjP.html#.WyZcx6czY2w

呢度有其他小籠包既名店

首頁

尾頁

跳至