有冇試過同離咗婚嘅男人一齊?

queeniebabyy
|
利益申報,唔係我,係我妹妹
妹妹27歲,話最近有個離咗婚嘅男人追佢,佢都有好感,男好似大我妹唔係好多,4年左右,離婚原因係男方偷食,但男方聲稱而家已經完全知錯
感情事我好難俾意見,只係想問下大家有冇類似經歷,覺得個男人唔會再偷食?
我自己就成日覺得偷食係心癮,好難戒,當然我無試過啦

李露眉
|
難講,佢有無仔女?
queeniebabyy
|
李露眉 發表於 18-6-17 09:31
難講,佢有無仔女?

pekklechan
|
queeniebabyy 發表於 18-6-17 09:30
妹妹27歲,話最近有個離咗婚嘅男人追佢,佢都有好感,男好似大我妹唔係好多,4 ...

試過,本性難移,但不否定會有好的
72leelily
|
無仔女了解下先不用急
有仔女自問醋意重
男人有責任心要付出時間金錢
如果不理仔女都是無人性
衡量下可否接受
kc_01k
|
queeniebabyy 發表於 18-6-17 09:30
妹妹27歲,話最近有個離咗婚嘅男人追佢,佢都有好感,男好似大我妹唔係好多,4 ...

1.攪清楚係咪真係離咗婚先,佢講咋喎,點知有冇吹水,大把呢啲男人。一陣督爆未離,咪話冇晒感情,打算離架喇。。。
2. 就算真係離咗婚,但佢前科係出軌,真係諗諗,耐咗對一個人悶咗,又再搵過第二個當食生菜。

叫你妹,想同佢拍拖,咪拍住先,睇定啲。
celiagrace
|
男人之前結婚結左幾耐?
衰啲講驚佢貪新鮮,追你個陣托塔都得,但當然有例外

叫妹妹了解佢多啲先
亮燈
|

就算未偷過食,都有機會偷,但偷過食又係咪一定會再偷呢?邊個知呀?正如個賊偷過野,係咪會重犯呢?可能佢會改過呢!係咪?其實只要果刻,佢對你妹真心,又何必諗咁多無謂野呢?
Angelice-BeBe
|
亮燈 發表於 18-6-17 09:40
就算未偷過食,都有機會偷,但偷過食又係咪一定會再偷呢?邊個知呀?正如個賊偷過野,係咪會重犯呢?可能 ...

完全認同。
未偷,唔代表將來唔會。
偷過,又係咪一定重犯呢?
叫你妹大家了解下先,最重要都係佢點對你妹,愛情感情邊唸到咁多
chuiyeebird
|
好難講 乜野都有可能發生
唔係怪獸
|
偷食之前已經知偷食係道德上唔啱,都去偷食,我覺得這些人道德上本身有問題,諗佢同你妹一齊之後會唔偷食,個人覺得是妄想。
clyl03
|
男嘅大4年。即係31、32,仲好後生,會否再犯?不予置評但我覺得係~狗改不了吃屎離婚係因為偷食,好老實
亮燈
|
Angelice-BeBe 發表於 18-6-17 09:43
完全認同。
未偷,唔代表將來唔會。
偷過,又係咪一定重犯呢?

好同意,一計算就冇意思喇!我信天意,順天而行吧!之前拍拖梗係千依百順,但日久見人心,將來既事只有天知,唔對路咪斬纜囉!有乜大不了呢?
kc_01k
|
亮燈 發表於 18-6-17 09:40
就算未偷過食,都有機會偷,但偷過食又係咪一定會再偷呢?邊個知呀?正如個賊偷過野,係咪會重犯呢?可能 ...

果然男人睇嘢角度係唔同
亮燈
|
kc_01k 發表於 18-6-17 09:53
果然男人睇嘢角度係唔同

講事實啫!
ninjarabbit
|
偷食真係重犯機會太大

佢可以說服自己跳過道德規範,婚姻責任,覺得可以無後果去馬,已証明佢係乜人。
森永牛乳
|
其實當局者迷,你講好同唔好,你妹都未必入耳
meii939
|

我有個屋企人就係同一個離咗婚嘅男人再結婚 ,初頭結婚幾年都好地地,之後男方就再次偷食,最後都第二次離婚, 之後仲帶埋個女人返屋企住,因為層樓冇我屋企人個名, 寄人籬下冇辦法,捱咗幾年, 帶住個細路,就出咗去租屋住, 初頭佢都諗住可以改變到個男人,只不過最後唔得啫…… 未離過婚嘅男人一樣會偷食 ,好難講㗎!
HoshiSora
|
kc_01k 發表於 18-6-17 09:39
1.攪清楚係咪真係離咗婚先,佢講咋喎,點知有冇吹水,大把呢啲男人。一陣督爆未離,咪話冇晒感情,打算離 ...

同意!
TAKTAKB
|
小心,有朋友個妹比個話自己離左婚賤男玩左幾年,最后發现賤男其实未離婚