有無人用Samsung note 8+? 好唔好用?

singpoluk
|
想由iphone 6 plus轉去note 8+
Poyau
|
singpoluk 發表於 18-6-17 12:00

都想知
emimi
|
用慣iphone一定覺得3星唔好用,用慣3星一定覺得iphone唔好用 就好似你用開右手食飯突然迫你用左手咁
森永牛乳
|
早幾日出咗,覺得難用
singpoluk
|
森永牛乳 發表於 18-6-17 12:11
早幾日出咗,覺得難用

Iphone好用d?
wawaliluk
|
emimi 發表於 18-6-17 12:05
用慣iphone一定覺得3星唔好用,用慣3星一定覺得iphone唔好用 就好似你用開右手食飯突然迫你用左手 ...

其實好睇個人,我女用開note,轉iphone冇問題。
森永牛乳
|
singpoluk 發表於 18-6-17 12:00

要時間重新學習適應

我由note3 轉 note 8 都唔同
森永牛乳
|
singpoluk 發表於 18-6-17 12:12
Iphone好用d?

iPhone 易用D
介面代代一樣

係setting 姐apps冇問題
森永牛乳
|
幸好我公司多人用Samsung

可以問

我最中意note枝筆

我出左藍色
emimi
|
wawaliluk 發表於 18-6-17 12:13
其實好睇個人,我女用開note,轉iphone冇問題。

後生女學習同適應能力強d
洋蔥頭媽咪
|
我用開幾好,之前都有用開 note. 上次用緊 note 7 出事轉左iphone. 出 note 8又轉番,鍾意 android 方便,app 又多,而家用 samsung pay 更加方便,連八達通同好多咭都唔駛帶
yvonne818
|
依家用緊note 8, 好好用,可能由note 1開始用,已經習慣晒,尤其是支筆,對我嚟講好有用
Yuki_Yeung
|
洋蔥頭媽咪 發表於 18-6-17 13:32
我用開幾好,之前都有用開 note. 上次用緊 note 7 出事轉左iphone. 出 note 8又轉番,鍾意 android 方便,a ...

x2

Samsung pay真係勁方便
洋蔥頭媽咪
|
Yuki_Yeung 發表於 18-6-17 13:44

x2
用samsung pay 唔駛揾銀包,我試過出街差d唔記得拎銀包
我愛Corina
|

我自己用iPhone, 但用過幾部note , 老公都用緊note 8,老爺最近買左s9 唔識用,教佢用都唔覺太難,但要搵下囉。

另外Apple pay 都方便呀

freshrose
|
洋蔥頭媽咪 發表於 18-6-17 13:32
我用開幾好,之前都有用開 note. 上次用緊 note 7 出事轉左iphone. 出 note 8又轉番,鍾意 android 方便,a ...

x2
拎部電話已經可以出街,d同事用開iphone 見我用電話會八達通好surprised, 其實下下坐車唔駛拎八達通真係好方便
洋蔥頭媽咪
|
freshrose 發表於 18-6-17 15:37
x2
拎部電話已經可以出街,d同事用開iphone 見我用電話會八達通好surprised, 其實下下坐車唔駛拎八達通真 ...
仲可以張啲咭入晒落去超方便,我d百佳、萬寧……咭 全部已經唔駛帶
ganggang
|
森永牛乳 發表於 18-6-17 12:15
要時間重新學習適應

我由note3 轉 note 8 都唔同

我都系note 3 轉note 8, 估唔到之前部note 3 用左5年,好抵,但note 8 支筆我搞唔掂,成日劃唔到想capture 既野,
我想請教note 8 點樣capture 成個screen ?
pp_pp1021
|
好用,我由note2開始用到note8, 易用,影相又靚
Yuki_Yeung
|
ganggang 發表於 18-6-17 23:14

我都系note 3 轉note 8, 估唔到之前部note 3 用左5年,好 ...

同時按住開關+調低音量個制就可cap screen