自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

曈曈媽咪 發表於 18-6-17 15:11
我掉返轉,係聞到藥油,即刻呼吸困難同會暈 早年陀住細仔時,就試過因為聞到藥油,暈到要call 白 ...

我都係好唔中意藥油浸味,就會頭暈暈我都唔搽藥油,我覺得搽左會仲暈

男爵府

noodleball 發表於 18-6-17 15:39
我都係好唔中意藥油浸味,就會頭暈暈我都唔搽藥油,我覺得搽左會仲暈
...

我明白,有人係需要搽,我自己知自己事,所以一般聞到會避開,只係有時遇著,用“ 藥油”沖涼既,又或者係人多既車箱,……就未必避到,
我尋日就試左,本來我睇緊電話,突然聞到藥油味,原來就坐正係我隔離,不停搽,即時有少少暈,面都青埋,佢仲問我有無事,我都無力答佢,一到站就落車,坐左成15分鐘先無咁暈

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

kit2004 發表於 18-6-17 06:38
我都係用泰國綠色果隻。冇甘大味

蚊膏果隻?好好聞

珊瑚宮

回覆樓主:

白花油呢隻阿婆香水真係好臭, 最怕搭車時有人搽。
若果坐近, 唔係佢暈, 係我暈, 聞親都頭暈。

子爵府

曈曈媽咪 發表於 18-6-17 15:48
我明白,有人係需要搽,我自己知自己事,所以一般聞到會避開,只係有時遇著,用“ 藥油”沖涼既,又或者係 ...

我同你呢方面真係好似呀!同事朋友搽左,我避得都會避,係坐車同對住客冇得避就冇辦法,焗住聞,變左係我想暈

翡翠宮

回覆樓主:

我長期袋住白花油傍身

珊瑚宮

回覆樓主:

其實有好多味無咁大的藥油, 唔明點解唔可以換隻細味的, 話晒係公眾地方用, 真係影響到其他人。

子爵府

bb-8 發表於 18-6-17 14:01
我都係血壓低,空氣1焗就會頭暈暈,我都想知可以點改善,宜家要帶水同風扇仔旁身。
...

仲有少量零食同藥油

大宅

回覆樓主:

夏天比較易暈好多,所以無咩事係吾會出街既

伯爵府

我掉返轉,係聞到藥油,即刻呼吸困難同會暈 早年陀住細仔時,就試過因為聞到藥油,暈到要call 白 ...

我都唔受得藥油味,聞親都個人都溫溫戥戥

另外想借呢個版提一提啲好心人,細個時,曾經見過喺地鐵有人暈到,有好心人第一時間幫佢搽白花油。
千祈唔好見到人暈就諗住搽白花油就會幫到佢 有啲人係唔搽得白花油㗎。特別係有蠶豆症嘅人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

me2 會想嘔

珊瑚宮

Bloomberg 發表於 18-6-17 16:32

我都唔受得藥油味,聞親都個人都溫溫戥戥

所以我一早通知晒親朋戚友, 我有暈, 千萬唔好同我搽阿婆香水。
搽完, 要入廠。

侯爵府

醒目開學勳章

emimi 發表於 18-6-17 13:53
我係血壓低,暈到習慣左,出街耐d或搭車耐d如果唔可以閉目養神,我就會作嘔要搽藥油,c6話我成個婆仔咁,我 ...

可以紫花油溫和少少!

不過有人話提神醒腦最勁應該是福仔239。

樓主,好好調養身體!

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kit2004 發表於 18-6-17 14:38
我都係用泰國綠色果隻。冇甘大味

我喜歡泰國呢隻鍾意佢啲味香香地

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我冇帶葯油,因為唔知有冇用。次次暈完都會自然醒番。

男爵府

我係血壓低,暈到習慣左,出街耐d或搭車耐d如果唔可以閉目養神,我就會作嘔要搽藥油,c6話我成個婆仔咁,我 ...

我以前會成日袋住白花油,個個同事都話我成個啊婆,但是自從跑步 打拳 身體好左好多,己經唔洗袋住啲油,你可以跑下步啊

子爵府

回覆樓主

血壓低係咪食糖會好啲?
我都常備白花油,我又唔覺臭呀
幾舒服
不過我都有朋友本來無事聞到白花油就有事
有次我同佢旅行撞正m到,我會肚痛頭暈就要聞白花油
我問佢咁我暈好定你暈好

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我日日都袋住白花油呀,我都係身體麻麻,無端端會頭暈

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我用泰國鼻通or 薄荷膏

男爵府

回覆樓主:

我都係。。。白花油1支。泰國油1支跟身

首頁

尾頁

跳至