自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章

我都會咁 成日都鼻水長流而家連眼頭個到都好痕 係咁捽 痕到訓唔到好辛苦

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

以前我鼻敏感超勁好嚴重...!!十幾年前完全戒絕咗凍飲食生冷野 ...
唔飲唔食甜酸嘢...我有10年都冇開過冷氣啦...!!!
近年e家身體真係好咗...鼻敏感都已經好返晒!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

flower姐姐 發表於 18-6-20 09:38
請問天灸痛不痛?是否要整損D皮膚?我想帶個仔去試下,因為佢鼻竇炎,醫生話等大個D做手術。
...

https://youtu.be/TQ7u9eWxciQ

痛唔痛?我自己覺得可以接受,因為有薑汁,所以皮膚會覺得辣,通常醫生係幫你貼一個鐘,小朋友皮膚可能會貼少d時間,其實貼到起泡係最有效,但因為會有傷口,所以醫生都唔會建議你貼咁耐,費事有事麻煩。我會由朝早貼到太陽落山,如果覺得頂唔順就撕左佢,唔好學我。或者,你可以打電話查詢下。

我一向唔建議人隨便做手術,做左其他保守治療都唔得,無晒辦法先會考慮手術,因為所有手術都會有風險。

不如你試下中醫,天灸之外都可以食中藥,你可以問吓中醫仲有無其實方法,例如針灸等

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

ami0mosquito 發表於 18-6-20 11:26
我都會咁 成日都鼻水長流而家連眼頭個到都好痕 係咁捽 痕到訓唔到好辛苦
...

我有鼻敏感、昨晚瞓瞓下覺狂打乞痴、流鼻水同時又鼻塞、仲要雙眼勁敏感、腫曬、不斷流眼水、雙眼由雙眼皮變單眼皮,即刻食一粒Telfast, 一個鐘至個半鐘內止敏,今日精神爽利

大宅

2018復活節勳章

回覆 mrshearn 的帖子

請問邊到有得買

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

ami0mosquito 發表於 18-6-21 15:17

請問邊到有得買

我住澳洲,喺澳洲買,不過香港x 寧好似都有得買,你去問下萬x嘅職員啦

大宅

2018復活節勳章

mrshearn 發表於 18-6-21 19:32
我住澳洲,喺澳洲買,不過香港x 寧好似都有得買,你去問下萬x嘅職員啦

好的
感謝

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆樓主

我e+捽緊眼,勁痕

大宅

amypo 發表於 18-6-17 18:33
食左真係有冇用

食左對我冇用

大宅

awvn 發表於 18-6-20 17:02
以前我鼻敏感超勁好嚴重...!!十幾年前完全戒絕咗凍飲食生冷野 ...
唔飲唔食甜酸嘢...我有10年都冇開過冷氣 ...

好犀利可以介凍野

大宅

puppydingo 發表於 18-6-17 15:22
食telfast

請問5歲小朋友食唔食得?

男爵府

eddieyeung523 發表於 18-6-17 14:52
近3個月一凍一熱又鼻敏感發作 ,鼻水倒流搞到咳同喉嚨發炎......好辛苦
有冇JM 有好改善方法
...

我都係嚴重鼻敏感, 請問你有無痰呀?我成個月都係咁, 大量鼻涕+狂咳, 睇左3次醫生都唔好, 唔知點攪

水晶宮

Wennycheung 發表於 18-6-25 00:12
請問5歲小朋友食唔食得?

你最好問醫生

大宅

puppydingo 發表於 18-6-25 06:20
你最好問醫生

好,唔該曬

珊瑚宮

2024年龍年勳章

bobomia 發表於 18-6-20 18:38

https://youtu.be/TQ7u9eWxciQ

薑汁係喺塊貼度,定貼之前搽落皮膚架?
我想帶仔做,但乸佢實唔肯

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mrshearn 發表於 18-6-20 20:05
我有鼻敏感、昨晚瞓瞓下覺狂打乞痴、流鼻水同時又鼻塞、仲要雙眼勁敏感、腫曬、不斷流眼水、雙眼由雙眼皮 ...

我同你d徵狀一樣,呢幾日頻頻洗鼻+食敏感藥,不過好似冇乜改善咁我諗都要轉食Telfast

子爵府

tsung 發表於 18-6-25 14:07
我同你d徵狀一樣,呢幾日頻頻洗鼻+食敏感藥,不過好似冇乜改善咁我諗都要轉食Telfast: ...

一試無妨呀,我本身試過無數口服抗敏藥、噴鼻等等,初頭得、食食下就唔得。呢5丶6年來一眼、鼻、皮膚敏感、濕疹發作就轉食Telfast,一食即work, 呢隻藥係我澳洲呢邊個醫生叫我食的。

珍珠宮

flower姐姐 發表於 18-6-20 09:38
請問天灸痛不痛?是否要整損D皮膚?我想帶個仔去試下,因為佢鼻竇炎,醫生話等大個D做手術。
...

做個時覺得皮膚熱熱地,唔痛
不過我做完變咗嚴重鼻敏感

珍珠宮

ami0mosquito 發表於 18-6-21 15:17

請問邊到有得買

香港都有 不過我食緊係120 MG

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mrshearn 發表於 18-6-25 15:40
一試無妨呀,我本身試過無數口服抗敏藥、噴鼻等等,初頭得、食食下就唔得。呢5丶6年來一眼、鼻、皮膚敏感 ...

謝謝推介我自己食緊治x速,但冇效

首頁

尾頁

跳至