自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 17:34
老公搵差不多4萬1個月,供車+租屋大約$8000
平時有賭錢習慣
我就搵$9500 負責晒全屋家品水電 6隻貓開支及娘 ...
全屋家品水電 6隻貓開支..呢度幾多錢??

子爵府

畀面勳章

回覆 asdf0012345 的帖子

平時買家庭用品日用品所有屋企開支都係我比.包括添置電器之類.
總之佢每個月就只係供車加租屋.

琥珀宮

manshan86 發表於 18-6-17 17:34
老公搵差不多4萬1個月,供車+租屋大約$8000
平時有賭錢習慣
我就搵$9500 負責晒全屋家品水電 6隻貓開支及娘 ...

大家人工差咁遠,水電煤叫佢交啦(用佢account 自動轉帳)

子爵府

畀面勳章

回覆 good_pig 的帖子

我諗2000-3000左右.呢個係平均數值.好似上月貓絕育就用了3000.換傢俱都用左6000

大宅

manshan86 發表於 18-6-17 17:51
回覆 littlesister 的帖子

佢除左屋租同埋供車 其他都唔會比以前我有煮飯 都係我比

比我係咁我唔會嫁。我結婚前傾好曬,我認我市繪,我接受唔到老公對我孤寒

子爵府

畀面勳章

回覆 木土土 的帖子

雖然水+電唔係好貴.不過我要比既野好多 好多濕星野 我都想負擔細D 而家都草唔到錢連私已都無晒

子爵府

畀面勳章

回覆 nsychristy 的帖子

係呀 而家無煮飯 不過以前有煮 都係我比而家就各自各食.

子爵府

畀面勳章

回覆 あやや 的帖子

其實佢唔係唔肯比我只係想諗個方式 叫佢比得條順氣D

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

佢搵40k都咁姑寒,你搵9500仲要你出晒大部分錢

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

manshan86 發表於 18-6-17 17:50
回覆 cattz288 的帖子

賭錢 今日佢同朋友去澳門輸左10000~我成機叫佢比家用我好過拎去賭. 不過佢無視左我: ...

你地太概結左幾耐呀
總有離別的時候

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

你揾咁小
供樓又吾貴比我老公會包晒la
自己份糧自己袋
自己俾家用娘家
其實咁情況我會要兩萬全包宴

子爵府

畀面勳章

回覆 amyamy123 的帖子

呀..只係我未問..我未諗到點樣開口

子爵府

wyeth冷知識勳章

回覆樓主

直接同佢講,點大洗,搵得9500,計條數俾佢睇,你一個月有幾錢剩,有數得計,如果佢唔俾,咪鬼彩佢

子爵府

畀面勳章

回覆 Chowying 的帖子

5個月炸....不過佢5個月都無意識比. 我就上來問下各位點樣可以問得好聽D

子爵府

畀面勳章

回覆 bongbongpatty 的帖子

其實..我諗住叫佢比1000架炸...COVER左水電我已經好滿足....水電2個月大約2000

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 17:56
回覆 good_pig 的帖子

我諗2000-3000左右.呢個係平均數值.好似上月貓絕育就用了3000.換傢俱都用左6000:bas ...

我覺得一筆過大錢,佢又有份用就佢比啦

男爵府

manshan86 發表於 18-6-17 18:09
回覆 Chowying 的帖子

5個月炸....不過佢5個月都無意識比. 我就上來問下各位點樣可以問得好聽D ...

搵9千5養6隻貓?你知唔知道貓貓有病睇醫生使好多錢架?有能力照顧佢地嗎?

琥珀宮

manshan86 發表於 18-6-17 17:57
回覆 木土土 的帖子

雖然水+電唔係好貴.不過我要比既野好多 好多濕星野 我都想負擔細D 而家都草唔到錢連私 ...

咁同居呢四年都係咁,你付出之金錢比男友多,你之前唔覺有問題?

伯爵府

回覆樓主

你9500包咁多野,你自己仲夠錢使?

直接同佢講唔夠使啦,佢唔識做,你太婉轉作都未必知

子爵府

wyeth冷知識勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:10
回覆 bongbongpatty 的帖子

其實..我諗住叫佢比1000架炸...COVER左水電我已經好滿足....水電2個月大約2000 ...

咁你要求好低兩公婆洗咩唔好意思呀,佢嘅錢即系我嘅錢,我嘅錢即系我嘅,利申,c6搵幾多只留自己洗費,其餘過俾我。重點系你c6成日賭錢,除非好識理財。

首頁
12345...23

尾頁

跳至