自由講場

跳至

首頁
23456...23

尾頁

子爵府

wyeth冷知識勳章

木土土 發表於 18-6-17 18:22
既然開聲問攞家用,以你倆收入,你就起碼問佢拎三五千啦。
你叫佢比一千咁大把,佢以後仲可以大大聲話自己 ...

對對對

珍珠宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:17
回覆 木土土 的帖子

其實我平均每個月比既唔係好多,只係好多突發野都要用錢例如電器壞左 貓病左 傢俱要換. ...

所有突發野問佢攞錢啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 17:46
回覆 lyh80115 的帖子

我1蚊都無收過

我都算係,結婚幾年大家財政一樣分開,我搵吾多一直都係自己搵自己洗,屋企日用品買餸我會自動出錢,水電煤供樓C6負責 我睇錢銀物質吾在意,所以佢比吾比我都無所謂
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

木土土 發表於 18-6-17 18:24

你有無唸過其實自己嫁錯咗

真係好傻啊樓主

珍珠宮

あやや 發表於 18-6-17 17:57
比我係咁我唔會嫁。我結婚前傾好曬,我認我市繪,我接受唔到老公對我孤寒
...

X2,直接叫佢比錢你儲,遲D有左小朋友好多洗費而家儲定先,一個月一萬⋯

子爵府

畀面勳章

回覆 chkkkkk567 的帖子

點講呢..因為之前一直冇比開..突然叫佢比..我覺得佢會牙痛咁聲..我仲開咁大..我驚佢反面都似

琥珀宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:17
回覆 木土土 的帖子

其實我平均每個月比既唔係好多,只係好多突發野都要用錢例如電器壞左 貓病左 傢俱要換. ...

咁唔要家用,以後突發野全部叫佢比好過啦

子爵府

畀面勳章

回覆 KARYKARYKARY 的帖子

上次我係68買左2件衫...200蚊..佢就話我好有錢買衫....激死我..佢衫褲鞋都係我買的

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:15
回覆 good_pig 的帖子

之前有人提議每人擺D入戶口.然後有咩就係入面扣. 其實都幾好.

佢會唔會肯先

子爵府

畀面勳章

回覆 木土土 的帖子

我朋友有咁講 我老豆就唔出聲所以我都想認明比佢地睇 我無嫁錯
所以先想多多少少收番小小囉.....
1000都唔過份姐....

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你同你老公好唔熟架, 攞家用都要閃縮, 大大聲埋去宣報, 從下個月開始, 每個月上繳6000 元家用。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:25
回覆 chkkkkk567 的帖子

點講呢..因為之前一直冇比開..突然叫佢比..我覺得佢會牙痛咁聲..我仲開咁大..我驚 ...

我話你聽,你依家要1000,一世都係得1000,如果將來有小朋友佢都唔會理你,唔會主動加比你!

子爵府

畀面勳章

回覆 good_pig 的帖子

1: 你每個月供車個到加1000比我當家用啦2: 你可唔可以每個月供車個到加1000比我當家用 我唔夠錢洗
3: 你剩咁多 你比1000我當家用啦!

你覺得點講好呀

琥珀宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:26

上次我係68買左2件衫...200蚊..佢就話我好有錢買衫....激死我..佢衫褲鞋都係我 ...

「佢衫褲鞋都係我買的」

Sorry ,我只唸到「死蠢」二字

芝麻街    發表於 18-6-17 23:31
andyman    發表於 18-6-17 18:34

珍珠宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:26

上次我係68買左2件衫...200蚊..佢就話我好有錢買衫....激死我..佢衫褲鞋都係我 ...

你以後唔好買野俾佢

子爵府

畀面勳章

回覆 andyman 的帖子

我都想請教下你..你收你老公家用.. 如果你去SHOPPING..你老公會唔會話你??比說話你聽??

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

あやや 發表於 18-6-17 17:57
比我係咁我唔會嫁。我結婚前傾好曬,我認我市繪,我接受唔到老公對我孤寒
...

我c6闊佬自己,對我算孤寒 錢銀對我黎講係身外物,有幾多咪用幾多
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

子爵府

畀面勳章

回覆 木土土 的帖子

我朋友直頭話我ONX

芝麻街    發表於 18-6-17 23:34

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:29
回覆 andyman 的帖子

我都想請教下你..你收你老公家用.. 如果你去SHOPPING..你老公會唔會話你??比說話你聽 ...
梗係唔會啦, 佢間中搶住比錢。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

畀面勳章

回覆 ic34 的帖子

聽你咁講,你肯定好多私已..

首頁
23456...23

尾頁

跳至