自由講場

跳至

首頁
34567...23

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

做人唔好搞到自己咁卑微,你同佢唔係財政獨立,係佢搵你幾倍人工都仲要度住你 d 錢搵你笨

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:29
回覆 木土土 的帖子

我朋友直頭話我ONX
我都想話你 ON 呀
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

manshan86 發表於 18-6-17 18:27
回覆 木土土 的帖子

我朋友有咁講 我老豆就唔出聲所以我都想認明比佢地睇 我無嫁錯

拎一千有乜用,佢搵4萬,拎一萬,開個聯名戶口,月頭就入一萬落去,家庭開支係入面扣,如果咁樣佢都炸型而你地又想生小朋友的話,咁你就要考慮清楚啦,如果生小朋友要用既錢仲多

rachel0316    發表於 18-6-17 19:53

子爵府

畀面勳章

回覆 nsychristy 的帖子

我朋友成日話..娶到你好抵...慳好多

琥珀宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:28
回覆 good_pig 的帖子

1: 你每個月供車個到加1000比我當家用啦2: 你可唔可以每個月供車個到加1000比我當家 ...

你咁辛苦拎果一千蛟有屁用咩

直接同佢講你無錢,以後突發野要佢比。除貓病無得等外,其他佢唔比就唔買啦

子爵府

wyeth冷知識勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:26
回覆 KARYKARYKARY 的帖子

上次我係68買左2件衫...200蚊..佢就話我好有錢買衫....激死我..佢衫褲鞋都係我 ...

你要習慣洗老公錢等於洗自己錢,唔洗唔好意思,天經地義兩公婆唔洗唔好意思㗎傻女。咁如果你有左唔做野都系要洗佢錢。68買200,都話你好有錢,佢過大海輸10000佢又唔肉赤。可能你已經習慣左洗錢佢身上。你試下好認真同佢講,我想要家用。

子爵府

畀面勳章

回覆 ivy0508 的帖子

但係我1個月要比既家庭開支都無10000咁多?

男爵府

回覆樓主

佢有賭你更加要佢俾錢你。因為你吾洗佢錢 佢見有錢剩就會拎去賭

子爵府

畀面勳章

回覆 木土土 的帖子

所以你提議..就係..唔好比家用..不過所有野佢比??

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:28

1: 你每個月供車個到加1000比我當家用啦2: 你可唔可以每個月供車個到加1000比我當家 ...

4, 我地不如一人夾二千做家用基金呀?咁壞電器,都可以呢度出

唔好講到係比你咁

子爵府

畀面勳章

回覆 heather1106 的帖子

我就係見佢賭輸. 我就成機叫佢比家用. 佢有問我要幾多. 我問.你比到幾多之後就唔理我啦......

珍珠宮

manshan86 發表於 18-6-17 18:32
回覆 nsychristy 的帖子

我朋友成日話..娶到你好抵...慳好多

⋯⋯你仲要笑,唔怪得你朋友話你戇乜⋯唉

水晶宮

BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:10
回覆 bongbongpatty 的帖子

其實..我諗住叫佢比1000架炸...COVER左水電我已經好滿足....水電2個月大約2000 ...

咁情況你真係好好想下要吾要小朋友
有小朋友点算
一千我係你吾問
要黎仲咩

用戶要求終止服務

回覆樓主

咁嘅收入比例,我只會負責養貓、娘家,自己用,其他佢負責

伯爵府

虎到金來勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:18

佢車係我名出的 我諗緊好唔好叫佢每個月比供車錢同時 入多1000當家用 好無?? ...

你搵$9500家庭水電雜費供車費全部你出,你還有錢剩嗎??我FTM老公每月比2萬我但所以有水電煤一齊開支都吾駛我交,只係負責買餸煮飯仔女零用錢,有時超市買野我會look卡佢找數,而我每個月入$5000去自己私人ac 月尾有剩果D就入供樓戶口。

你自己會有私己錢嗎?
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

manshan86 發表於 18-6-17 18:18
回覆 Ytfc 的帖子

所以我想諗個方法 點樣叫佢比得條氣順D 因為佢好大男人

大男人?大男人得黎咁孤鬼寒

子爵府

畀面勳章

一人每月入2000. 有咩都係入面拎. 包括家品壞電器換傢俱?聽落又好似幾好.

男爵府

回覆樓主

供咩車加租咩樓?$8000真係好平喎。
你返咩工得$9500咁少?仲要負擔咁多嘢?收入相差咁遠,叫佢比$3000啦至少!都結左婚咪直接講。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:32
回覆 ivy0508 的帖子

但係我1個月要比既家庭開支都無10000咁多?
唔使儲錢第日養仔女咩, 阿女
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

manshan86 發表於 18-6-17 18:26

上次我係68買左2件衫...200蚊..佢就話我好有錢買衫....激死我..佢衫褲鞋都係我 ...

認真覺得問題嚴重 都唔知點幫你
總有離別的時候

首頁
34567...23

尾頁

跳至