荃灣HoneyBee and CPDA playgroup一問

Cathylamlam
|
請問有無媽媽帶過小朋友去荃灣嘅 HoneyBee 和 CPDA 上 playgroup? 有無咩意見? 仔仔依家22個月,去邊間好呢?
靚靚太
|
兩間都試過上, 而家上緊CPDA, 感覺模式都差唔多, 兩間miss都幾好~ HONEYBEE地方就大DD, 同埋地墊COLORFUL DD
Yellow_Bean
|
靚靚太 發表於 18-6-30 11:52
兩間都試過上, 而家上緊CPDA, 感覺模式都差唔多, 兩間miss都幾好~ HONEYBEE地方就大DD, 同埋地墊COLORFUL D ...
我阿女返緊荔枝角 CPDA pre-school 班, 老師係用BB聲上堂, 而且上堂每個環節每個學生都會偷影幾張相, 暫時上左三堂每堂都係咁影影影, 請問荃灣個間 CPDA 係咪咁架?
靚靚太
|
回覆 Yellow_Bean 的帖子

我都見到有STAFF會影相, 不過無阻礙佢上堂我覺得OK既
tracyyyyy
|
靚靚太 發表於 18-6-30 11:52
兩間都試過上, 而家上緊CPDA, 感覺模式都差唔多, 兩間miss都幾好~ HONEYBEE地方就大DD, 同埋地墊COLORFUL D ...

囡囡15個月大
都係考慮緊呢兩間
介唔介意講多啲啊?
靚靚太
|
tracyyyyy 發表於 18-7-15 18:22
囡囡15個月大
都係考慮緊呢兩間
介唔介意講多啲啊?
我覺得兩間上堂模式真係十分相似, 不過我報既階段唔同, HONEYBEE係1歲時間上, CPDA係而家歲半開始上, 不過兩間都有認知既遊戲, 練肌肉既遊戲, 茶點時間, 唱遊時間 ~ 地方HONEYBEE會大少少的, 離緊報分離班, 我會睇課程時間邊個好D就報邊間~
靚靚太
|
回覆 tracyyyyy 的帖子

我決定報HONEYBEE的分離班, 8月中上堂, 到時再分享
tracyyyyy
|
靚靚太 發表於 18-7-17 10:16

我決定報HONEYBEE的分離班, 8月中上堂, 到時再分享

Thanks a lot
gloriehungws
|
我報過元朗CPDA同美孚Honey bee, 2間上堂模式一樣,元朗課室大啲,美孚學生同家長質素高啲。
red52
|
囡囡歲零返過cpda 返左兩個月嚟嚟去去都係玩果d好悶 然後轉左另一間玩分離我覺得好適合我囡 一返到9月讀N班
Cathylamlam
|
最後我揀左Honey bee,覺得唔錯,地方乾淨,老師有愛心。仔仔學多咗好多野,有進步,會繼續上!
tracyyyyy
|
靚靚太 發表於 18-7-17 10:16

可唔可以分享下上成點啊:)