自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

saufongng 發表於 18-6-19 10:52
我自己經驗就上年暑假果時如果想純粹訂午飯時段嘅話,要預早3-4星期左右
但佢今年應該多左人識應該會再爆dd? ...
facebook inbox問同報啦,佢個電話成日打吾通架

Vin828    發表於 18-6-19 10:59

子爵府

xpxp2013 發表於 18-6-19 10:56
facebook inbox問同報啦,佢個電話成日打吾通架
都好,橫店返工時間都廢事比同事聽到我講電話,問問先,謝謝

大宅

Vin828 發表於 18-6-19 11:00
都好,橫店返工時間都廢事比同事聽到我講電話,問問先,謝謝
JM如果你真係想報足球班報8月果個會好少少,8月果個係請到阿仙奴足球學校搞,7月果個得前港隊球員

大宅

KatrinaYY 發表於 18-6-19 11:04
JM如果你真係想報足球班報8月果個會好少少,8月果個係請到阿仙奴足球學校搞,7月果個得前港隊球員
...

我自己就係咁打算,因為佢全部興趣班都係星期一至五,都就唔到放假去,要特登攞假
同埋8月先玩應該會好少少,唔好一放假就玩"創"哂個人,做完暑期作業加遲下書展買的補充先好去玩

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-6-19 11:09
我自己就係咁打算,因為佢全部興趣班都係星期一至五,都就唔到放假去,要特登攞假
同埋8月先玩應該會好少少, ...
都有道理,不過我自己就覺得如果報甜品班我應該可以陪佢一齊玩,之後食埋飯再食返個製成品,可以慳返筆唔洗叫咁多野食

子爵府

但如果認真計落數應該唔慳得幾多,因為佢餐廳有最低消費,除非個仔食完正餐再扭計要食雪糕先會慳到果舊錢

複式洋房

Vin828 發表於 18-6-19 11:15
但如果認真計落數應該唔慳得幾多,因為佢餐廳有最低消費,除非個仔食完正餐再扭計要食雪糕先會慳到果舊錢 ...
點會慳到,佢個min charge係包埋小朋友係佢度玩,你整左個甜品如果唔即場食真係一係擺到佢玩完下午茶食,一係如果有6299陪行既就叫佢地走先,但咁樣又好似好衰,但大人每多一個都斷人頭計charge,你自己分配人手啦如果有同行

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-6-19 11:09
同埋8月先玩應該會好少少, ...
我同你就倒返轉,我自己planning就7月玩一兩日,8月頭一家去完旅行返黎就去幫佢準備開學要用既野同再睇下要唔要搵埋私人補習

子爵府

xpxp2013 發表於 18-6-19 11:23
點會慳到,佢個min charge係包埋小朋友係佢度玩,你整左個甜品如果唔即場食真係一係擺到佢玩完下午茶食,一係 ...
接力賽都好,反正我6299都係想見多些個孫多過食飯,一陣真係去到餐廳老人家分分鐘嫌D野食貴價唔飽肚就失禮死人

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-6-19 11:04
...
依家先睇到,咁好似真係報8月好似好d,但我inbox佢facebook問左甜品班同餐廳有無位先,謝謝

複式洋房

xpxp2013 發表於 18-6-19 11:23
點會慳到,佢個min charge係包埋小朋友係佢度玩,你整左個甜品如果唔即場食真係一係擺到佢玩完下午茶食,一係 ...
夏令營最抵玩唔洗煩,餐廳試食一兩次咩都夠皮啦,仲有成日比小朋友玩一陣佢有慣性期待要求父母成日帶佢去就麻煩
P.S.佢上次有個輕食煙鴨胸沙律唔錯,但好似唔係成日有,要睇下佢有咩時令定食

子爵府

saufongng 發表於 18-6-19 11:39
夏令營最抵玩唔洗煩,餐廳試食一兩次咩都夠皮啦,仲有成日比小朋友玩一陣佢有慣性期待要求父母成日帶佢去就麻 ...
我都想緊如果到時報名訂唔到午餐時段,就帶佢去附近搵其他野食完,再去佢下午茶時段high tea食一些輕食同特飲,但變相會貴好多同要磨時間,不過好處就係一日可以比佢玩哂我又唔洗特登再就假期去多次

子爵府

其實我都好好奇應該暑期班係for本地媽媽同定位較中產?
如果其他內地媽媽想去應該自己會去台灣果個?無理由導師一句廣東話一句普通話咁教掛?

大宅

畀面勳章

正想報名,謝

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-6-19 10:28
上年參加過,都ok ge,不過不失,意大利飯真心推介一試,特飲就有少少貴

JM可唔可以講多少少導師質素可以嗎?同埋小朋友有無得著?

大宅

Vin828 發表於 18-6-19 11:52
性價比嚟講可以啦,幾百蚊佢請到外來專業機構幫手搞,同埋佢玩一日會比埋證書小朋友算抵啦
不過我覺得張證書既實用程度應該係for好細個小朋友儲CV為小學扣門叫做有其中一張野顯示下興趣者
如果本身已經讀緊小學,叫做親子娛樂下一日都唔錯既

Vin828    發表於 18-6-19 12:30

子爵府

KatrinaYY 發表於 18-6-19 12:01
性價比嚟講可以啦,幾百蚊佢請到外來專業機構幫手搞,同埋佢玩一日會比埋證書小朋友算抵啦
不過我覺得張證書 ...
都係,純粹係暑假搵親子活動增進下感情,如果可以豐富到小朋友portfolio係bonus黎,不過主要暑假唔洗返學,比佢有機會同其他同齡小朋友同家長互動下都係好事黎既...............

大宅

Vin828 發表於 18-6-19 11:52
之前有BK會員寫過文章介紹大樹先生架

BRFamily

https://www.baby-kingdom.com/article/?p=171382

暴龍媽媽

https://www.baby-kingdom.com/article/?p=222145

Vin828    發表於 18-6-19 13:06

大宅

入面一個男仔一個女仔,用哂唔同角度去寫,睇返樓主需要啦
無話女仔一定要玩煮飯仔男仔就玩樹屋火車
不過睇文入面都幾貼心,波波池之前有風筒吹身同埋有唔同配套
同埋睇圖餐廳好似all day breakfast個份量都好似幾吸引

大宅

我覺得寫囡囡果篇好似持平少少, "如果唔同台灣比"
佢個開放時段無變過同文一樣,但食物價錢就唔知

首頁
12345...7

尾頁

跳至