自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

Christine_L 發表於 18-6-19 12:56
入面一個男仔一個女仔,用哂唔同角度去寫,睇返樓主需要啦
無話女仔一定要玩煮飯仔男仔就玩樹屋火車
不過睇文 ...

謝謝,睇落好似all day breakfast賣相真係幾正算係叫做幾大份,唔知依家仲有無呢個餐?

子爵府

Christine_L 發表於 18-6-19 13:02
我覺得寫囡囡果篇好似持平少少, "如果唔同台灣比"
佢個開放時段無變過同文一樣,但食物價錢就唔知:jo ...
同意,BR寫女仔果篇真係感覺幾搞笑同親切,同埋都講出左香港直升機家長貼住小朋友飛黎飛去的現象

複式洋房

基本上兩篇文講既野都係咁上下,都係比個天地小朋友自己放鬆同其他人交流,至於興趣班我覺得魔術都可以,教識小朋友玩之後佢地開學可以用黎再同朋友仔玩

基本上報1-2個都好夠,最理想係剛放暑假玩一個,做哂功課開學前再玩一次,太多會怕佢太chur

黎緊我參加完夏令全餐再report比各JM聽同更新下有咩特色野食

複式洋房

Christine_L 發表於 18-6-19 12:50
之前有BK會員寫過文章介紹大樹先生架

BRFamily

"某天早上,由9時多開始,

一共發了三百多通電話,幸好最後接通了!"

<===咁犀利?應該係指初初開檔果時炸?依家有得facebook訂應該好好多呀,我報果時都係好快有人聽

寶石宮

2023年兔年勳章

xpxp2013 發表於 18-6-19 10:07
呢度有哂樓主想要既答案

https://mrtreesummer.weebly.com/

謝謝

別墅

我都1516好唔好報,原來上個零鐘頭班都有埋證書咁搞笑,但阿仙奴係咩國家名or香港球隊嚟?未聽過?

子爵府

Angelmme 發表於 18-6-20 09:18
我都1516好唔好報,原來上個零鐘頭班都有埋證書咁搞笑,但阿仙奴係咩國家名or香港球隊嚟?未聽過? ...
英超球隊來架JM........但果個班得8月先有,要留意返

子爵府

琴日放工上佢facebook個訂位查詢系統睇,如JM所料,午飯時段係最爆,基本上3-4人黎緊兩個星期係無午飯時段選,一係早場一係下午茶
(電話真係打唔通 , 轉頭先再facebook問詳細d)

我估如果連食飯一日玩哂要報7月中既班

複式洋房

Vin828 發表於 18-6-20 09:37
琴日放工上佢facebook個訂位查詢系統睇,如JM所料,午飯時段係最爆,基本上3-4人黎緊兩個星期係無午飯時段選, ...
係佢每個時段開場後半個鐘打去啦,依家小學考完試個個都報名梗係打唔通啦......

複式洋房

食飯反而我無mud要求一定要係佢餐廳食,上完堂11點鬆少少返屋企沖涼,之後下午去埋深水埗街市買野,時間剛剛fit哂

複式洋房

正wor,我C6系阿仙奴球迷同鍾意睇英超,叫佢去陪個仔上午玩都好,之後我朝早去完街市買落野再接力去餐廳玩埋個晏晝佢

子爵府

saufongng 發表於 18-6-20 09:46
食飯反而我無mud要求一定要係佢餐廳食,上完堂11點鬆少少返屋企沖涼,之後下午去埋深水埗街市買野,時間剛剛fi ...
無呀,如果下午再打去真係無餐廳連住book就可能plan B到時去西九龍food court食晏再去冒險樂園唱代幣玩下

複式洋房

Vin828 發表於 18-6-20 09:20
英超球隊來架JM........但果個班得8月先有,要留意返

長知識了,原來要8月果個先得,謝謝

複式洋房

剛剛睇LEGO班好似都吾錯,由STEM教育機構幫手搞
但依家先嚟報夏令營班即使無early bird discount,會吾會都有折扣?

子爵府

其實講得俗d,依家呢段時間真係返學hea住等放假........但做家長又好矛盾,個細路係屋企又怕佢百無聊賴坐係度睇電視,無學校睇住又怕唔方便

複式洋房

剛剛幫JM你inbox大樹之家facebook問左,原來佢地每隔一個星期的星期二係清潔日例休......暫時7月10號同7月24號唔會開放午餐時段.......

即係如果你想上完足球班食午飯兼玩係唔可能的事,唔係有無位book既問題

而係佢根本唔做生意要清潔玩具

Vin828    發表於 18-6-20 10:50

複式洋房

搞錯左,原來係全日唔做生意,得返興趣班,你去定food court都得如果報左呢兩日

子爵府

saufongng 發表於 18-6-20 10:45
剛剛幫JM你inbox大樹之家facebook問左,原來佢地每隔一個星期的星期二係清潔日例休......暫時7月10號同7月24 ...
感激!我都等緊佢reply

複式洋房

我初初都唔為意,以為佢搞得暑期班應該會開放午餐時段去就班家長

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果樓主唔係想上興趣班學野但求比個小朋友玩一日既話,都有唔同選擇:
石門親子餐廳,缺點就遠少少有d吊腳
動物cafe:幾好玩,可以同動物交流,除非小朋友唔鍾意動物 or 敏感
board game cafe:都係可以親子互動,不過就要人數夠多先玩到開得成局

希望以上建議對樓主有用啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至