親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

DOUGLASMAMA 發表於 18-7-6 10:22
可否pm有關local tour 資料,因想報名
sorry I threw away the info, likely called 'Calgary Tour'. The guide (driver) is Chinese & speaks 3 languages.

子爵府

paramount1980 發表於 18-6-19 16:30
剛由加拿大回港, 有問題會儘量解答今次主要去溫哥華及 Calgary, 中間有2天參加當地團去 Glacier & Banff.
...
入境加拿大,海関嚴格嗎?將會月尾去温哥華参加婚禮,會帶禮物,要declare 嗎?自己戴住手飾,鑽石之類,如何處理?直行直過?

子爵府

paramount1980 發表於 18-6-19 16:30
剛由加拿大回港, 有問題會儘量解答今次主要去溫哥華及 Calgary, 中間有2天參加當地團去 Glacier & Banff.
...
加拿大有甚麼值得買返香港?health products ?

子爵府

細姐姐 發表於 18-7-12 08:15
入境加拿大,海関嚴格嗎?將會月尾去温哥華参加婚禮,會帶禮物,要declare 嗎?自己戴住手飾,鑽石之類,如 ...
very strict on foods.

子爵府

細姐姐 發表於 18-7-12 08:17
加拿大有甚麼值得買返香港?health products ?
I bought many Roots clothes. Supplements are cheap, & ginseng.

男爵府

badts 發表於 18-6-20 17:11
請問有冇邊款上網電話卡收得好?

上星期係溫哥華返黎,用呢張,係鴨寮街買,收得好過KK

大宅

好媽媽勳章

siuap 發表於 18-7-30 07:06

Agreed. Currently at Calgary, traveling from Vancouver to Calgary, Banff, all reception well. Except the Jasper area always no signal.

大宅

回覆樓主

請問有咩維他命推介?果邊是否平過香港?謝

男爵府

siuap 發表於 18-7-30 07:06

我都係買咗呢張,原來無買錯,黎緊會去加拿大買定

子爵府

badts 發表於 18-7-30 14:29
Agreed. Currently at Calgary, traveling from Vancouver to Calgary, Banff, all reception well. Exce ...
Yes. Jasper area is no signal & the wifi is weak.

子爵府

Hirr 發表於 18-8-1 18:19
Yes. Cheaper. However too heavy, so finally I decided to order in iherb as the price is similar except Centrum.

大宅

好媽媽勳章

Hirr 發表於 18-8-1 18:19

A lot cheaper only if u can go to Costco.

大宅

paramount1980 發表於 18-7-12 09:17
very strict on foods.

請問可否带杯麵,出前一丁同午餐肉?其實d野食係我係轉機带去去古巴的,但係班機駁唔到要住多倫多一晚。

公爵府

瑪麗皇后 發表於 18-8-30 01:15
請問可否带杯麵,出前一丁同午餐肉?其實d野食係我係轉機带去去古巴的,但係班機駁唔到要住多倫多一晚。
...

肉類應該唔得,午餐肉唔好搏了,杯麵同出前一丁大致上係冇問題嘅,但小心遇上好嚴謹嘅關員,我有朋友試過帶出前一丁雞蓉麵被充公,原因係成份內寫左有雞肉成份,相當令人反眼。保險起見,或者杯麵同一丁都揀海鮮味嘅,出事機會低

另外如果你會在多倫多過一晚,有冇機會出去買嘢呢?有的話,麵同午餐肉都在多倫多買就一定冇問題了,呢 d 嘢亞洲超市間間都一定有得賣

大宅

mugtaitai 發表於 18-8-30 08:52
肉類應該唔得,午餐肉唔好搏了,杯麵同出前一丁大致上係冇問題嘅,但小心遇上好嚴謹嘅關員,我有朋友試過 ...

oic, thanks a lot.

大宅

細姐姐 發表於 18-7-12 08:15
入境加拿大,海関嚴格嗎?將會月尾去温哥華参加婚禮,會帶禮物,要declare 嗎?自己戴住手飾,鑽石之類,如 ...

每一份禮物是有上限的
自己帶著的手飾沒有問題
[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

男爵府

...

你好
明年打算去Calgary 探親,請問cx去溫哥華轉西捷航空,是否要先取行李出境後往國內線寄行李後入閘?thx

侯爵府

畀面勳章

wingwantze 發表於 18-10-1 01:22
你好
明年打算去Calgary 探親,請問cx去溫哥華轉西捷航空,是否要先取行李出境後往國內線寄行李後入閘?th ...

always clear custom and immigration at the first port, so yes at Vancouver.

男爵府

daisy17772 發表於 18-10-2 08:03
always clear custom and immigration at the first port, so yes at Vancouver.

Thanks

大宅

回覆 paramount1980 的帖子

想問下有那些當地旅行社較有質素?

首頁

尾頁

跳至