少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

睛靈勳章

你地會同佢一切去買,定比佢自己同同學仔買,怕佢同同學仔去買會失控,而且比佢既零用只係for食飯,大家會點安排?

男爵府

回覆樓主:

仔定囡。 我個係仔, 淘寶選左, 俾佢過目。 香港就一齊去睇, 去uniqlo, zara, h&m果類, 而家中五。

珍珠宮

睛靈勳章

sambb 發表於 18-6-19 21:34
仔定囡。 我個係仔, 淘寶選左, 俾佢過目。 香港就一齊去睇, 去uniqlo, zara, h&m果類, 而家中五。
...

女仔,男仔可能冇咩要求,以前都係我買比佢,但大大下受朋輩影響,鍾意趁埋同學仔去,又怕佢over budget

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jollyma 發表於 18-6-19 22:46
女仔,男仔可能冇咩要求,以前都係我買比佢,但大大下受朋輩影響,鍾意趁埋同學仔去,又怕佢over budget:t ...
通常上綱買,A&F、hollister....., 阿女睇岩會叫我買。有時逛街見到岩佢會叫我一齊去買

大宅

jollyma 發表於 18-6-19 18:47
你地會同佢一切去買,定比佢自己同同學仔買,怕佢同同學仔去買會失控,而且比佢既零用只係for食飯,大家會 ...

我囡囡唔鐘意約同學仔出街, 會同我及爸爸去行街買衫, 自已揀衫, 之前問我地意見,多數信爸爸眼光

洋房

冇咩所謂 都係我同仔仔買多

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

佢同同學仔出去買咗件衫,又貴又唔好睇,老老土土咁

大宅

尷尬年齡真的尷尬, 著大人款又成熟得滯, 著細路仔一 d 又低 b 佢地會嬲.

複式洋房

jollyma 發表於 18-6-19 18:47
你地會同佢一切去買,定比佢自己同同學仔買,怕佢同同學仔去買會失控,而且比佢既零用只係for食飯,大家會 ...

比得零用錢佢就由得佢自己決定點洗,總之一個月比咁多就咁多,今個月發現自己洗多左冇錢食飯既,咪下個月慳啲洗囉,中學生要自主比佢,順便學揾理財。

首頁

尾頁

跳至