美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

blackcurrent 發表於 18-6-21 21:59
其實係咪只要有機天然野就等於大肚婆用得

唔係,有唔少花草成分,如薰衣草、茉莉、玫瑰,都係孕婦忌用咖~

水晶宮

有隻日本牌子 "Naturaglace" 原來係有機品牌, 孕婦都用得~~

因為我上星期去日本, 其中一樣就係想買佢支防曬Base, 之前睇左個測試係A 級嘛~
日本藥妝-防曬-防曬底霜 測試

第2位・naturaglace
UV Protection Base N

防UV度:96.8%
價錢:3,456円
SPF、PA:SPF50+、PA+++
防曬以外的賣點:有機

防曬度:4.5分
成分:4分(含刺激成分西柚果皮油)
撥水性:3.5分
評價:A
(因為同分,所以有2個「第2位」)

雖然是有機產品,但卻有效阻擋紫外線,專家們都大讚!

雖然有機的藥妝,卻非常有實力!只含一樣刺激成分,但可以有效防曬,非常出色!

返黎之後 search 下呢個牌子, 先知係有機, 無化學成份
BEYORG 仲有賣呢個牌子, 你可以上佢web site 睇睇
https://www.beyorgbeauty.com/bra ... EAAYASAAEgJJWfD_BwE

大宅

kmbb519 發表於 18-7-4 14:59
聽講係唔可以用美白產品, 同埋暗瘡膏..... 我不嬲都唔用美白野, 所以無特別轉呀..... 本身用緊 origins 靈 ...

Hello, 請問clarins既double serum懷孕中係未都可以使用?謝謝。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

ibean 發表於 18-7-20 23:38
Hello, 請問clarins既double serum懷孕中係未都可以使用?謝謝。

我都唔清楚, 但我有繼續用 , 我覺得 clarins 應該 OK 掛...
大事化小, 小事化毛.........

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

xxxwing 發表於 18-7-21 00:03
香港未有門市????

Logon有呢個防曬

伯爵府

jasper0407 發表於 18-6-22 01:15
我大肚時全用marykay既護膚品,冇香料冇酒精,天然既植物海藻萃取

我都覺此品牌好用,但又怕被叫買大堆護膚品。
因朋友以前俾個枝好用。

禁止訪問

男爵府

Whitechocolate 發表於 18-8-17 15:30
我都覺此品牌好用,但又怕被叫買大堆護膚品。
因朋友以前俾個枝好用。
...

唔駛啊,都係單買都可以,按返自己需要買炸

伯爵府

jasper0407 發表於 18-8-17 18:31
唔駛啊,都係單買都可以,按返自己需要買炸
咁好可單買? 有門市定搵人買架?

子爵府

xxxwing 發表於 18-7-21 00:03
香港未有門市????

Beyorg organic 有得買呀
我都係香港買完先開始去日本買
次次去日本都會買一兩枝返黎
因為日本買平好多呀

男爵府

Whitechocolate 發表於 18-8-17 22:44
咁好可單買? 有門市定搵人買架?

pm你

首頁

尾頁

跳至