有無人好似我咁理財好差,成份糧比老公理財?

singpoluk
|
我理財堅差,自從成份糧比左老公後,煩少好多野。
正常家庭應係調轉
ChloeMa
|
我老公儲錢叻,佢揸數我哋就咩都唔洗食。
v.sweet
|
錢我唔會嫌煩!
Fishqqma
|
我有個朋友係咁, 畀我哋話到佢飛起.
買少少嘢都要問過佢老公,佢老公每次比500 ,1000放喺佢銀包畀佢用! 只係努力搵錢,冇得努力使錢!
Fishqqma
|
v.sweet 發表於 18-6-20 07:44
錢我唔會嫌煩!

米係
Ol0314
|
Fishqqma 發表於 18-6-20 07:51
我有個朋友係咁, 畀我哋話到佢飛起.
買少少嘢都要問過佢老公,佢老公每次比500 ,1000放喺佢銀包畀佢用! ...

掉返轉頭 大把老婆只比一百幾十個老公做零用
呢度個個都讚好
Fishqqma
|
Ol0314 發表於 18-6-20 07:52
掉返轉頭 大把老婆只比一百幾十個老公做零用
呢度個個都讚好

都係慘!
錢揾呢就係要洗!
當然大花筒另計啦!
Mrs.Chan
|
通常女人對錢銀較敏感同緊張,既然妳哋相反,大家互相信任就交俾C6啦~
Rocanbaby
|
singpoluk 發表於 18-6-20 07:38
正常家庭應係調轉
...

我一定自己keep番d錢,理財可以慢慢學,做定期,零整呢d,都好方便。又可以跟呢度d jm咁,做月供股票,一早set好晒草幾多,自動扣錢,唔洗煩
good_pig
|
正常家庭應係調轉
...

老婆都話一定計數叻,正路男人計數叻d嘅
MariaTsui
|
只要大家都是為頭家,又互相信任,誰揸數跟本不是問題。
HongV
|
就算另一半幾好,我還是覺得自己可靠

有JM講得好啱,有心儲方法好多亦唔難,好多工具一定幫到手
docomo
|
都係留d比自己好d,將來嘅事(如:感情)邊個話得埋?
Helenleung1010
|
我都係咁,確理財好差,銀行戶口有錢就會用。
宜家實行方案:
1,月供股票
2,分開銀行擺(銀行卡唔帶係身)
3,信用卡帶一張,必要時先會用
4,八達通只可以淨係搭車

希望我會有啲成績。。
超級特務
|
正常家庭應係調轉
...
理財差可以學, 對錢我最唔怕煩。
咩人都有機會辜負你, 荷包唔會。

馬霸
|
放係C6 到最好
TMC3012
|
我都係差架, 去另外一間銀行開多個戶口, 用黎入吓錢當儲錢

交比c6既話,最煩係買乜要錢佢會好煩
|
錢系自己的荷包最安全~
Ytfc
|
大家成年人,我地唔會keep大家錢

同埋做女人有個錢傍下身好啲,始終世事難料呀
kelkel98
|
超級特務 發表於 18-6-20 09:39
理財差可以學, 對錢我最唔怕煩。
咩人都有機會辜負你, 荷包唔會。

同意