自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我不是信不過c6,但亞媽教落,女人要有個錢傍身,所以自己錢自己管

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

大力嫂醒D,錢佢自已keep,祗問我怎樣處理~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

coolman008 發表於 18-10-8 04:38
我不是信不過c6,但亞媽教落,女人要有個錢傍身,所以自己錢自己管

x 2

我係男人, 都是咁話 ,無論男人女人都係 要有錢自己傍身, 因為這些都可能變成 ,最後家庭的儲備~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

我有兩個同事係(一男一女,不是兩公婆),他們都是由男的keep 錢,比曬屋企駛費

伯爵府

虎到金來勳章

singpoluk 發表於 18-6-20 07:38
我理財堅差,自從成份糧比左老公後,煩少好多野。
正常家庭應係調轉
...

咁你自己有沒有十萬百萬私己錢?如果冇你真
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

侯爵府

我同你一樣啊,我出糧張卡係我老公度!

大宅

我寧願老公搞掂哂,俾零用錢我

公爵府

其實有乜所謂,互相信任對方我覺得係好事,我唔會成份糧入落佢户口,因為連過數我都懶,但佢有我密碼,佢登入之後佢幫我投資。
張提款卡喺佢度,我要錢用我開口問佢攞錢,因為我懶得㩒錢,佢之前買2個單位都只寫我名,大家一齊供,供完都無要求加名。佢咁信得我過,我都一樣會信任佢。

wcpcelia    發表於 18-10-8 15:18

首頁

尾頁

跳至