跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔而家3歲,2歲果陣去做左協康會評估及cac都話佢發展遲緩&自閉譜系。 其實in 左6間kinder有3間收佢,揀左宣教會優質幼兒學校,9月開學,今日姑娘打黎話i 位(聖誕老人)有offer ,要3星期內回覆,。仔仔係呢一年都有各方面都進步,我應該比佢讀宣教會定揀i位黎讀? 宣教會我仔仔都幾中意)

大宅

Xmas吸收勳章

monictw 發表於 18-6-20 10:05
仔仔而家3歲,2歲果陣去做左協康會評估及cac都話佢發展遲緩&自閉譜系。 其實in 左6間kinder有3間收佢,揀左 ...

宣教會會唔會有I位?如果冇應該聖誕老人好的,學校I位會每日有訓練同唔洗錢(問過自己間有I位幼稚園既N班老師),同想問樓主協康會評估幾錢?

大宅

tn00616521 發表於 18-6-28 08:36
宣教會會唔會有I位?如果冇應該聖誕老人好的,學校I位會每日有訓練同唔洗錢(問過自己間有I位幼稚園既N班 ...

17年做評估5800,今年就唔知有無加價

大宅

Xmas吸收勳章

monictw 發表於 18-6-28 09:14
17年做評估5800,今年就唔知有無加價

你係吾係拎咗協康會報告先排CAC,cac排幾耐?

大宅

tn00616521 發表於 18-6-28 12:21

你係吾係拎咗協康會報告先排CAC,cac排幾耐?

yes. 17年7月拎協康會報告排i位,岩岩有offer. 但cac等左1年3個月都未有得見醫生

大宅

Xmas吸收勳章

monictw 發表於 18-6-28 13:05
yes. 17年7月拎協康會報告排i位,岩岩有offer. 但cac等左1年3個月都未有得見醫生
...

我都等緊健康院一年啦,唔知係吾係cac

大宅

回覆 tn00616521 的帖子

起碼1年3個月..

大宅

回覆 monictw 的帖子

hi 我小朋友都在k3時轉到聖誕老人 i 位老師幾好 每日有training. 加上是長全日 比之前番半日學多好多野
最主要係一錯過左就無得重排 出面是以逐堂計錢
呢度只係$1000/月學費就已經包埋training.

洋房

monictw 發表於 18-6-20 10:05
仔仔而家3歲,2歲果陣去做左協康會評估及cac都話佢發展遲緩&自閉譜系。 其實in 左6間kinder有3間收佢,揀左 ...

請問點發現小朋友有呢方面問題

大宅

回覆 Bcheck 的帖子

主要都係自己覺得有D唔妥再問朋友,上網,睇書同健康院姑娘問返來

首頁

尾頁

跳至