飛蚊症

baby-bath
|

有冇jm有此症?
Vin828
|
其實每個人都有輕度飛蚊,特別係靜落來果時,只要唔係好嚴重影響生活其實無野.不過都建議驗眼/睇專科拿下專業意見,如果手頭鬆動的話
cheeseballhk
|
baby-bath 發表於 18-6-20 10:07
有冇姊姊有此症?

有呀,想解決佢(emoji)(emoji)‍♀️
saming999
|
有啊,我睇中醫好番好多,之前真係好驚,所以遠少少都去,要煲藥都唔慣的,但用啲電子藥煲都ok啦。試過食其他supplement, 都有少少幫助,但呢個中醫師開藥,可能是針對個人體質吧,所以真的感到有明顯改善。分享這位中醫師的資料給有需要的jm,我好似都係Baby Kingdom度搵的: 區醫師,屯門大欖涌胡屋村34號。tel:63518201。眼睛真的十分之緊要。我以前成日浪費金錢在美白去斑。經過今次一役我以後都不再太介意自己的外貌了。
tsung
|
Vin828 發表於 18-6-20 10:10
其實每個人都有輕度飛蚊,特別係靜落來果時,只要唔係好嚴重影響生活其實無野.不過都建議驗眼/睇專科拿下專業 ...

認同
AXG
|
我都有飛蚊,暫時都係食緊藍莓素,不過冇咩進展
detox6066
|
有冇姊姊有此症?

有,我每年都去驗眼,醫生話飛蚊症冇得攪,唔比佢惡化就ok
阿四姐
|
saming999 發表於 18-9-6 23:33
有啊,我睇中醫好番好多,之前真係好驚,所以遠少少都去,要煲藥都唔慣的,但用啲電子藥煲都ok啦。試過食其 ...
Thanks!
plumtree
|
有冇姊姊有此症?

我三十歲咁上下就不知不覺間有左呢樣野喇。冇特別理佢呀!
tkop
|
有冇姊姊有此症?

你是妹妹?
feclagnes
|
plumtree 發表於 18-9-7 16:42
我三十歲咁上下就不知不覺間有左呢樣野喇。冇特別理佢呀!

我都係,唯有日常食下supplement ,紅蘿蔔和藍莓