自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

kolun 發表於 18-6-21 21:16
回覆 hahawin 的帖子

【4PX】單號900107xxxx已外出派送,請保持電話暢通,住宅/學校/政府部門/偏遠地區加收2 ...
請問佢送貨之前會唔會打電話黎架?
我朝早收到個sms, 到而家5pm 都未有電話.....

男爵府

mj007 發表於 18-6-25 16:58
我朝早收到個sms, 到而家5pm 都未有電話..... ...

我都係,on 定左1日,仲要係兩個單號都無打嚟(我之前試過會打嚟問有冇人收)
更新,分別於晚上7及8點打嚟,有無人收貨

子爵府

親子王國15週年勳章

剛剛我屋企人收到 4PX message 話要入錢畀佢先發貨(唔係送住宅,自己去攞貨)。佢寫「要支付轉運費用」先發貨,但係明明我地包運費,上淘寶個網見到運費係寫「¥-」。按「一鍵合包結算」,個網頁就話「系統異常」。我可以點做?問運貨查詢,佢答極都唔到重點!我依家想畀錢了事都唔得。

大宅

mj007 發表於 18-6-25 16:58
我朝早收到個sms, 到而家5pm 都未有電話..... ...

最後最後 9點禁鐘送到
(下午其實有個無顯示的電話打來,無出聲唔知係咪佢,但之後再無打過來)

老公收貨,話態度ok,同埋無收任何錢
其實個盒貼地址張紙,係寫明”天貓全球官方 不收附加費”的,各位可用呢句做證明

複式洋房

hahawin 發表於 18-6-20 14:26
618 天猫有一些貨品是免運直送香港, 上門派件時向我女兒提出要收費用$20元, 我的女兒不知情況便給了, 比了 ...
我同你情況差唔多 送貨員係公司收唔關佢事喎 幫襯左幾次 我都用左唔小錢

子爵府

hahawin 發表於 18-6-20 14:55
都可以話係, FB, WECHAT, 淘寶上都聯絡唔到4PX, 投訴熱線係國內接聽, 只係叫我同淘寶菜鳥客服聯繫, 菜鳥客 ...

我用佢官方集运,簽收左,但未入庫,最後唔見左,我問佢點處理,佢叫我搵菜鳥,菜烏叫我去淘寶按退款,賣家話不關他事,叫我找菜鳥,菜鳥話寫了備注是集运丟件賠償,過兩天應該有人回覆…現在我唯有等。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hahawin 發表於 18-6-20 15:07
其實我最嬲係佢收左唔認, 仲話係我問題, 是非顛倒是我接受不了, 錯既人仲理直氣壯話如果係咁派送司機就日日 ...

藉此事告訴女兒,世上什麼人什麼事都有,總有不公平事發生,有時確係被屈氣難下,但只要問心無愧,天知地知,自然理直氣壯。

那個人連廿蚊都扼,當佢有需要吧

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

RRbb 發表於 18-6-25 08:48
呢間野黑名單好耐啦

原來咁差得緊要

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

我琴日收到信息,全日無人打離無人送貨。唔知想點

大宅

sze811 發表於 18-6-27 08:28
我琴日收到信息,全日無人打離無人送貨。唔知想點
打佢地熱線 2977 2968 問下

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hahawin 發表於 18-6-27 10:25
打佢地熱線 2977 2968 問下

係咪普通話?我老公打左話係普通話,佢唔識講

大宅

BK Milk勳章

回覆 sze811 的帖子

打29972968 廣東話,短訊兩日後,無來電晚九点無 la la上門

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

rphl_potato 發表於 18-6-27 12:32
回覆 sze811 的帖子

打29972968 廣東話,短訊兩日後,無來電晚九点無 la la上門

我老公岩岩打左,話思機派唔哂叫等下!但佢電腦連續2日都出信息話係聯絡唔到所以派唔到囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

sze811 發表於 18-6-27 12:48
我老公岩岩打左,話思機派唔哂叫等下!但佢電腦連續2日都出信息話係聯絡唔到所以派唔到囉
...

唉...我都今朝收到SMS.... 唔知要等幾耐.... ... 天貓全球官方買
Stay Hungry , stay foolish !!

複式洋房

4px香港客服電話852-29772968等了很久才接通. 個87男客服態度差

大宅

瞓得好勳章

回覆樓主

好賤格

咁都呃

男爵府

618 天猫有一些貨品是免運直送香港, 上門派件時向我女兒提出要收費用$20元, 我的女兒不知情況便給了, 比了 ...

我呢排都成日用天貓直送香港,派開嘅一個速遞員從來無話要比20蚊,次次都系放低嘢就走,直到有次另外一個人派,佢話要收20蚊,我話我地唔系第一次天貓全球買嘢,之前買開系唔需要20蚊,亦問過淘寶客服,話佢地已經比左速遞公司兩次住宅派送費用,客人不需要再比,個男人仲夠膽死話公司話唔比20蚊唔可以比貨我地,最後都無比到,佢都放低貨就走左,所以我相信系個別員工想自己賺多d

大宅

尋日我都係話要收$20,我冇收貨,之後叫賣家退$!

首頁

尾頁

跳至