自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

頭先去一田超市,有芒果賣,係兩個pack埋一合咁賣,逐合拎黎揀係無問題,我見到個師奶同佢老公逐合揀完仲要打開黎禁同聞,再換過d芒果
我同職員講,佢地俾人話完仲要鬧番人,真係面皮厚到呢.....
之後我去完超市就去左starsbucks買杯嘢飲,行到攰想坐下姐,點知無位,無位既原因係一個二個阿伯同阿婆坐係度訓晏覺 lor....
問starsbucks職員佢地話唔係佢地公司管轄,同商場講,佢又話係公眾地方,就算唔消費都係人都坐得
唉.....我都好想離開香港

珍珠宮

回覆樓主

又一枝干打哂成村人

翡翠宮

終極熊貓 發表於 18-6-20 15:08
又一枝干打哂成村人

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

好奇問, 如果離開左香港, 在他方又遇到聞芒果人同坐訓老人, 樓主又會唔會即刻又去第二度??

珍珠宮

tequiero_ic 發表於 18-6-20 15:06
頭先去一田超市,有芒果賣,係兩個pack埋一合咁賣,逐合拎黎揀係無問題,我見到個師奶同佢老公逐合揀完仲要 ...

你想離開香港我唔反對架,不過你認為係邊度以上既事唔會發生?

伯爵府

回覆樓主:

星巴黑都可以唔消費坐低無人管?咁個個唔買野飲都坐得。咁洗咩打開門做生意。
就咁整個地方比市民坐咪得囉。

利申
我唔去巴黑飲野的。

男爵府

回覆樓主:

我意思指係唔係淨係新香港人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

度度地方都有唔同嘅人,你覺得香港唔適合.
就算你離開,其他地方都有機會係咁
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

pretty_cat 發表於 18-6-20 15:12
星巴黑都可以唔消費坐低無人管?咁個個唔買野飲都坐得。咁洗咩打開門做生意。
就咁整個地方比市民坐咪得囉。 ...

我又唔記得,麥記kfd 都係好多人唔消費無人趕走。
咁可能真係管唔到啦。

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

其實度度都有自私人。
不過香港空間問題,你會覺得多。

我講件事你知,我妹住外國,佢已住貴學校區,9成係當地人同well-educated.
有一次佢全家去旅行去個幾月,佢next door 裝修花園,佢竟然自私到攪亂我妹個花園,paint 我妹全部fence

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-6-20 15:13
度度地方都有唔同嘅人,你覺得香港唔適合.
就算你離開,其他地方都有機會係咁
...

我都只係呻下,放一日假想出去行下街飲杯嘢姐

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

pack左都可以咁
唔好話士打畢, 就算商場有個位都唔會有得比你坐
天氣熱個個落街涼冷氣

男爵府

我附近間又係咁, 我成日想食嘢飲嘢都冇位, 於是我問過starbxxk客戶服務, email問佢, 回覆係話開放比公眾人士坐的, 所以我都冇乜去了, 去pacxxxx coffee感覺比較好

大宅

其實大部分星巴克 係外賣牌, 佢個牌 唔係餐廳,

所以好多時 佢會租 商場open area ,
真係唔關佢事, 啲位係屬於商場

男爵府

回覆樓主

有咩好呻姐?

侯爵府

回覆樓主

唔係話你,不過你一見到有問題就會投訴,應該都係識得為自己爭取嘅人,不用太擔心喺香港生活會俾人恰。只不過有時啲嘢你自己睇開啲就會開心啲咁囉。改變唔到人唯有改變自己。

男爵府

toffeechoco 發表於 18-6-20 15:12
好奇問, 如果離開左香港, 在他方又遇到聞芒果人同坐訓老人, 樓主又會唔會即刻又去第二度?? ...

可能會去月球

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

tequiero_ic 發表於 18-6-20 15:06
頭先去一田超市,有芒果賣,係兩個pack埋一合咁賣,逐合拎黎揀係無問題,我見到個師奶同佢老公逐合揀完仲要 ...
以上行動都極討厭, 但我又不至於會激心.

你若盛開, 蝴蝶便來!

已刪除用户

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tequiero_ic 發表於 18-6-20 15:17
我都只係呻下,放一日假想出去行下街飲杯嘢姐

我同意香港/其他地方都有自私的人。
之前我返office朝朝搭港鐵迫車, 有啲人會特登阻住車門,等自己上到車
放工搭又迫、打尖……
人多撞到人又嘈交……

改變不到別人,唯有改變自己的心態
(係我座右銘),多留意好的事,人會開心一d
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
12345...6

尾頁

跳至