懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日行過見到,開頭林住實好貴,上網睇下其實初生$358有52粒(156安士),一般奶粉$2xx 900克(31.75安士),其實d配方奶粉咪平好多?係要買部機$2288,有無媽媽用過得5得?大家點睇?

複式洋房

買奶粉機,不如直接買水奶
獨立包裝,唔使自己開
飲完就成個樽掉左佢

大宅

ks1122 發表於 18-6-20 18:37
今日行過見到,開頭林住實好貴,上網睇下其實初生$358有52粒(156安士),一般奶粉$2xx 900克(31.75安士) ...

上去拍賣網睇吓,有D人朋友送但用唔著,會全新放出嚟,平好多。

複式洋房

回覆 ks1122 的帖子

$358係一盒價錢。一盒得26粒,我個細仔出世食到宜家22個月,我自己就覺得幾好 佢有時做promo 會送埋奶粉機

別墅

回覆樓主

但計返條數都平過一罐罐?
水係咪都要另外加?
外出都有用佢個特別杯?另外比錢買?
thx

別墅

faithgao 發表於 18-6-20 21:12
上去拍賣網睇吓,有D人朋友送但用唔著,會全新放出嚟,平好多。

thx!見到一千樓下都有,不過想知好5好用先

禁止訪問

別墅

回覆樓主

你用開?外出好煩?

禁止訪問

別墅

回覆樓主

謝謝你既回應,等我同c6講下先

大宅

我用緊babynes,係好方便,又快又唔洗係咁搖就溶到
但都有缺點,就係我bb佢係大隻b,比較大食,一出世佢個份量係90,我bb已經唔夠食,開2個又太多,好浪費,

佢之前其實一個階段有2個份量既,但已經唔再出,我好辛苦咁周圍搵先搵到佢多份量果隻,買左2盒,e家我bb就黎4個月大,飲緊210ml,飲晒之後,babynes得返180mll買,所以我都會轉奶粉

你唔洗比錢買機架,你可以買7盒奶粉佢就送機,部機唔值錢既,唔好比錢買

別墅

mamasoon 發表於 18-6-25 14:59
我用緊babynes,係好方便,又快又唔洗係咁搖就溶到
但都有缺點,就係我bb佢係大隻b,比較大食,一出世佢個 ...

你既回應好詳細!謝謝!c6話其實部機內裏都要洗,因為佢係內裏沖好d奶先再流出黎,如果5洗反而仲污穢wo。。。雖然我5知佢係咪亂講

大宅

ks1122 發表於 18-6-25 16:07
你既回應好詳細!謝謝!c6話其實部機內裏都要洗,因為佢係內裏沖好d奶先再流出黎,如果5洗反而仲污穢wo。 ...

Babynes唔係響入面沖好先流出黎架,所以同其他奶粉機唔同,如果講清潔衛生佢係唔錯既選擇

大宅

回覆樓主:

其實淘寶都有奶粉機賣,仲可以沖返自己中意的奶粉,唔使焗住佢D專用膠囊奶

男爵府

回覆樓主:

咁樣沖d奶唔夠熱

首頁

尾頁

跳至