自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

都唔會先打個電話黎,又或者已經去到中途先通知你!
其實打個電話有幾難!
我媽媽爸爸同我老爺奶奶都係咁!

利申:我真心歡迎四大長老來,但我只希望比少少時間我凖備一下咋!

象牙宮

回覆樓主:

我媽覺得我屋企即係佢屋企 !反而我奶奶唔會,一定預早2日搵我地!

珍珠宮

回覆樓主:

佢地後生時不流行預約
文化承傳下來不容改變
細時經常有親友探訪
唔會預約
摸門釘稍後再來

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

amazing 發表於 18-6-20 19:04
其實打個電話有幾難!
我媽媽爸爸同我老爺奶奶都係咁! ...
你有問題>>>>>?甘咪同佢地講,你們上來先電....因要清潔一下

琥珀宮

其實打個電話有幾難!

下次特登比佢摸門釘,試得幾次可能會改

子爵府

其實打個電話有幾難!

我屋企都係甘,原來大家的親人都會甘

伯爵府

20150618bb 發表於 18-6-20 19:15
你有問題>>>>>?甘咪同佢地講,你們上來先電....因要清潔一下

講左,我話未必係屋企,可否先打電話?但永遠不會,攪到有時要仆返去,今晚食飯時候奶奶無啦啦來又未食飯,你早些講我可以煮埋你飯,現在又吾夠飯同餸!

珍珠宮

木土土 發表於 18-6-20 19:19
下次特登比佢摸門釘,試得幾次可能會改

好主意呀!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

amazing 發表於 18-6-20 19:21
講左,我話未必係屋企,可否先打電話?但永遠不會,攪到有時要仆返去,今晚食飯時候奶奶無啦啦來又未食飯 ...
算喇...........的老人家

侯爵府

無話可說 發表於 18-6-20 19:09
我媽覺得我屋企即係佢屋企 !反而我奶奶唔會,一定預早2日搵我地!
...

Same here, 好討厭, 自己上黎, 跟住話我要住幾日, 唔係問, 係知會你一聲, 勁想爆佢, 當我屋企酒店呀而家

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一定會預先約……因為我住山卡啦

大宅

回覆樓主:

反而我屋企人又無wor
黎我屋企之前仲要打幾廿個電話黎怕我出左街

象牙宮

Super-Man 發表於 18-6-20 19:23
Same here, 好討厭, 自己上黎, 跟住話我要住幾日, 唔係問, 係知會你一聲, 勁想爆佢, 當我屋企酒店呀 ...

咁我好d,一直以黎屋企無房多,不過以前我媽真係話上黎就上黎,最初仲自己開門入屋架!鬧交左幾次之後都有打電話黎,但係話係屋企樓下囉

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我 6299重 cute 呀, 嚟緊中途先打電話畀我, 黎都仲問我點解唔叫我的朋友走 我老公話, 佢哋頭先打電話畀我咪即係咁意思囉
總有離別的時候

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我媽喺屋企去我度10分鐘就到,但佢都一定會打比我先,冇人聽佢唔會過嚟, 一定搵到我先過嚟。
我阿爸惟一一次自己衝上嚟, 就係佢唔記得帶鎖匙,連電話都冇帶,上嚟博一博拎鎖匙
你下次唔洗仆返去,直接話約左人,摸幾次門釘就唔會再衝上嚟

子爵府

講左,我話未必係屋企,可否先打電話?但永遠不會,攪到有時要仆返去,今晚食飯時候奶奶無啦啦來又未食飯 ...

真討厭,勁黑人憎

子爵府

回覆樓主

我會比埋住戶証及屋企大門密碼父母,通常來都係放底湯水,我不介意。但如果他們帶外人來就不能接受。

子爵府

使乜理佢,咪叫佢自己坐下你照食飯,唔知你上來冇預你唔好意思喎,下次想一齊食飯早d 打來嘛!試多兩次佢見你不為所動應該會收斂下,反而你咁緊張要預佢個份佢就會得寸進尺唔改

男爵府

因為佢地覺得佢地以前間屋, 你們都係自出自入, 依家你地間屋, 佢地都可以自出自入

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我爸媽從來不會

首頁

尾頁

跳至