心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

真係多謝咁多位,起碼冇話係我衰嫌棄人,我呻完今日一日推佢推得舒暢好多。

大宅

回覆樓主

我終於又要呻,同一件事唔開新舖。

話說上次呻完,我製造唔得閒令我仔唔去公園玩。之後有個A媽媽講我知「M媽媽話你冇去佢都唔想去」攪到M同學仔冇得玩喊住走。
之後我改變去接放學唔線,兜路行唔再經佢會扮偶遇(因為偶見佢會話:等你好耐)嘅地方,佢叫到都扮唔喺屋企出發。
有次我因爲放工遲去接放學,講定學校知遲15分鐘,結果放學時間M媽媽狂打幾次電話俾我,見佢好似有咩事急聽左,原來佢問我到邊,仲想幫我接走我個仔去公園玩,我推話唔駛,佢竟然叫我唔駛唔好意思,佢好順手。
之後就開始關心我問我係唔係有心事,答佢我好好又滿足唔到佢,佢竟然話睇我個樣似多野唸,即刻讚佢別具慧眼「大部分人睇我個樣只覺我樣衰,連我自己都睇唔出我心有事」。煩到嘔。
尋日最爆,因為前日我喺另一個公園偶見就同A.B同學仔一齊玩,尋日放學A,B同我仔就一齊行又話去玩,結果放學後半個鐘,M媽媽打俾我邊邊喊邊問,問我係唔係有咩事佢唔個,話我仔同佢女講同AB喺公園玩,而放學後佢女又見到我仔同AB一齊走,所以唔開心。
我解釋左係遇到,冇約過,但佢都係覺得唔開心。
大佬⋯我做錯咩啊,就係想自己接放學,鐘意去邊玩就去邊,遇見邊個就同邊個玩,唔好痴我唔好強逼我同你行孖咇。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Stellady 發表於 18-7-11 17:08
我終於又要呻,同一件事唔開新舖。

話說上次呻完,我製造唔得閒令我仔唔去公園玩。之後有個A媽媽講我知「M ...

痴到暈。扮有事忙,不去公園,不比人上屋企。
不要太多次遲接走,老師也不喜歡
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 18-7-11 19:25
痴到暈。扮有事忙,不去公園,不比人上屋企。
不要太多次遲接走,老師也不喜歡
...

其實我緊驚遲接走,畢竟係老師食飯時間、好彩讀成年都係得一次。
希望經過今次,佢唔好再痴住我!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Stellady 發表於 18-7-11 19:30
其實我緊驚遲接走,畢竟係老師食飯時間、好彩讀成年都係得一次。
希望經過今次,佢唔好再痴住我!
...

太熱情令人吃不消。
拒絕多幾次應明白

大宅

crystal媽咪 發表於 18-7-11 19:34
太熱情令人吃不消。
拒絕多幾次應明白

自果件打電話俾我爆喊之後,呢兩日我終於回復平靜生活。
初初有責備自己傷人,問自己好多次可唔可以改變去迎合人,但我自私,我真係唔想,我都唔想傷人,但我只有冷淡冷莫先可以行返就腳嘅路,放學就公園遇到邊個就同邊個玩一陣,唔再被痴住,唔駛再扮唔得閒、唔駛再解釋點解唔受約、唔駛再驚遇見後要點甩身。
原來一向嘅生活好舒服,好自在,好難得!year!我又可以想做乜就做乜喇

寶石宮

Stellady 發表於 18-7-13 02:34
自果件打電話俾我爆喊之後,呢兩日我終於回復平靜生活。
初初有責備自己傷人,問自己好多次可唔可以改變去 ...

☺ 希望繼續平靜

子爵府

回覆樓主:

呢個痴身家長真係好得人驚,煩成咁,佢係咪單親悶得濟所以成日想痴人?

大宅

rabbitboyboy 發表於 18-7-13 17:28
呢個痴身家長真係好得人驚,煩成咁,佢係咪單親悶得濟所以成日想痴人?
...

佢唔係單親,佢老公有時都出現下,但就似乎唔多幫手湊女,佢有外家、佢舅母都住同一屋村,好近,佢細女有時係佢親戚幫佢湊。佢一話「我老公唔返嚟食」我就知要拿拿林扮忙。
最憎一次我老公病假,接完仔老公同仔邊行邊講去食pizza,原來以為佢順路行埋前後,當時都仲有其他媽媽一齊行,冇為意點知佢跟埋去同一餐廳,仲坐隔離台。眼火爆!!!!!
食飯過程佢問我小學揀邊間,我老公答佢未揀到唸唔掂,後來放學同家長群傾開,有人問我小學揀邊間,佢答人「佢老公同我講仲未決定是定」。好彩老公醒,其實我吔一早有方向係唔想同佢講。

大宅

rabbitboyboy 發表於 18-7-13 17:28
...

你唔問我又醒唔起,佢經常都話喺某某親戚屋企玩到好夜先返,似乎佢係咁需要有人喺身邊。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

睇字都覺得好crazy
記住呢啲萍水相逢既人,
對佢仁慈即係對自己殘忍!
要同佢鬥厚面皮!
否則佢完全不痛不癢

大宅

babyhoi 發表於 18-7-15 18:21
睇字都覺得好crazy
記住呢啲萍水相逢既人,
對佢仁慈即係對自己殘忍!

第一次遇著咁嘅人,佢爆喊果次我真係有罪惡感,但過後問心我冇做錯D咩,係佢太滋擾我生活自討沒趣,希望佢可以正常返少少,好來好去做對普通同班家長。

大宅

我又嚟呻⋯⋯同一件事唔開新舖。
---------------------------------------
自M媽媽爆喊件事後,一直冇喺公園見佢,之後當然係開開心心放暑假。
暑假開學⋯放學後天氣好都會去公園玩,是是非非就傳到耳邊,M媽媽同其他人講我話當我係朋友但我竟然唔約佢玩,話有次遇到我覺得我係見到佢但轉左灣冇去搵佢(我冇印象)。
之後放學公園見到,我明知佢唔高興我唔主動同佢講野,我特登同佢say hi,原本以為佢會滿足,點知是非并冇停,有人傳返俾我聽「M媽媽話你終於同佢講野」「M媽媽話因為你唔同佢講野原本想幫個女轉校」⋯⋯⋯

大宅

我忍忍忍,其他人點講我都係輕描淡寫避重就輕帶過。M媽媽係有病定痴線,點解咁恨我主動同佢講野,查實佢冇搵過我,更冇主動同我打招呼,我不知幾開心,少少是非,我忍,只要佢唔好再騷擾我!

呻啊!!!!!!!!!!

珍珠宮

回覆樓主:

其實佢whatsapp你,你唔駛次次都覆,我都係咁,有D我直頭唔覆佢,過後話唔記得,收唔到,遲D覆等等。。。久而久之,人地都會少搵你~

大宅

回覆樓主:

佢同我都冇電話聯絡對方近2個月,我以為可以疏到,殊不知是非傳到我耳邊。

見到你個名,即刻轉移注意,一於扮靚唔理是非

子爵府

Stellady 發表於 18-9-19 14:47
佢同我都冇電話聯絡對方近2個月,我以為可以疏到,殊不知是非傳到我耳邊。

見到你個名,即刻轉移注意,一 ...

睇嚟佢嗰種病係非常要人注意嘅
鍾意做drama queen
你好慘俾佢攞咗嚟做對像
不過當你無反應佢就會搵第二個
佢做咁多小動作就係要等你有反應
咁佢套劇先演到落去㗎嘛
女主角點會無觀眾?
不過觀眾呢家嘢
好快轉台
最緊要你堅持

大宅

Stellady 發表於 18-6-22 21:57
我婉轉過,直接過,想今日留一線他日好相見,唔想講絕,但佢真係痴身痴到爆,計埋我平時出現時間等我一齊 ...

呢個人好有問題,小心啲好

大宅

ml628 發表於 18-9-20 00:04
呢個人好有問題,小心啲好

佢最騎呢問題係大話。
記得初見面佢自我介紹係「我喺澳洲出世,澳洲大,完全唔識中文,希望大家可以讀通告俾我聽」給果月頭被佢老公爆響話佢女升小一梗係揀某一間,因為爸爸媽媽都係果間學校舊生。
我更大決心要忍,希望佢冇癮轉目標。

大宅

anyuser18 發表於 18-9-19 23:46
睇嚟佢嗰種病係非常要人注意嘅
鍾意做drama queen
你好慘俾佢攞咗嚟做對像

佢同我都唔會好受,欲求不滿,好聽話佢呻,難聽話佢唱,攪出是非。我衰在唔買帳唔領情,冇反應自得其樂。
佢又真係幾鐘意做drama queen,希望佢換個目標、換個舞台,我唔睇佢台戲。希望佢搵到一拍即合嘅朋友!盡快發覺我根本唔值佢當我係朋友。

首頁

尾頁

跳至