有無媽媽照結構時發現BB心臟有白點?

BabyCiu
|
有無媽媽照結構時發現BB心臟有白點?是否正常?我早期已做佐T21係Low Risk。雖然E生講對於Asian Population黎講係好Common,叫我唔洗理,但係聽佐之後個心都十五十六
pigpiglamlam
|
BabyCiu 發表於 18-6-21 11:17
有無媽媽照結構時發現BB心臟有白點?是否正常?我早期已做佐T21係Low Risk。雖然E生講對於Asian Population ...

我上胎係,醫生話亞洲人好常見,仔仔依家19個月好健康
BabyCiu
|
pigpiglamlam 發表於 18-6-21 11:31
我上胎係,醫生話亞洲人好常見,仔仔依家19個月好健康

請問之後照超聲波個白點有無消失?
car~wing
|
有無媽媽照結構時發現BB心臟有白點?是否正常?我早期已做佐T21係Low Risk。雖然E生講對於Asian Population ...

我個女係,而家已經7歲,喺6歲再照超聲波時已經無晒!
BabyCiu
|
car~wing 發表於 18-6-21 11:49
我個女係,而家已經7歲,喺6歲再照超聲波時已經無晒!

心臟機能完全正常嗎?
suyan213
|

我個仔照結構都有白點,做左nifty low risk,醫生話有機會係反光既。佢refer我去QE再照多次,醫生都話無問題。依家仔仔快半歲,好健康!
car~wing
|
BabyCiu 發表於 18-6-21 11:59
心臟機能完全正常嗎?

完全正常,心臟係比同年齡小朋友大咗啲啲!
asi
|

我依家16週,都係剛剛照到bb心臟有白點,醫生話以前白點係唐氏bb其中一個徴狀,但依家不能話心臟白點就等於唐氏,佢話我T21係negative 就無問題,但我都好擔心
20週book咗林勇行照結構,希望到時detail 照完無發現其他問題
我要做媽媽
|
如果醫生話冇咩問題既話,就唔使咁擔心喇。或者你可以做埋其他檢查
BabyCiu
|
car~wing 發表於 18-6-21 13:16
完全正常,心臟係比同年齡小朋友大咗啲啲!

謝謝Sis分享
cookjes
|

我照結構時都照到有呀,不過宜家34週,上次產檢時醫生已經話淡左好多,所以可以放心
GCHK
|
醫生都冇話有問題,就放心喇
agneau
|
BabyCiu 發表於 18-6-20 19:17

亞洲嘅BB好common,囡囡都有,但已經出咗世好鬼精靈
pigpiglamlam
|
BabyCiu 發表於 18-6-21 11:47
請問之後照超聲波個白點有無消失?

之後冇再照過啦,不過以我觀察佢都冇問題呀,食得訓得又玩得
BabyCiu
|
cookjes 發表於 18-6-21 17:02
我照結構時都照到有呀,不過宜家34週,上次產檢時醫生已經話淡左好多,所以可以放心
...

請問你有無抽羊水驗?定係完全唔理個白點
BabyCiu
|
pigpiglamlam 發表於 18-6-21 17:58
之後冇再照過啦,不過以我觀察佢都冇問題呀,食得訓得又玩得

謝謝回覆
BabyCiu
|
suyan213 發表於 18-6-21 12:59
我個仔照結構都有白點,做左nifty low risk,醫生話有機會係反光既。佢refer我去QE再照多次,醫生都話無問 ...

請問你有無抽羊水化驗?
cookjes
|
BabyCiu 發表於 18-6-21 18:51
請問你有無抽羊水驗?定係完全唔理個白點

我無特別去理佢呀,醫生話大概26週後自己會淡,初初都係好擔心,但上網睇過資源話其實好普遍
BabyCiu
|
cookjes 發表於 18-6-21 20:36
我無特別去理佢呀,醫生話大概26週後自己會淡,初初都係好擔心,但上網睇過資源話其實好普遍
...

咁就好啦,咁都安心D
BabyCiu
|
agneau 發表於 18-6-21 17:44
亞洲嘅BB好common,囡囡都有,但已經出咗世好鬼精靈

係咪都無抽羊水化驗?唔理果白點