興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家有無咩推介?5千左右
唔打機
唔識set野影相,通常影人

大宅

回覆樓主:

之前睇呢無有人介紹部HTC U ultra,買咗部送俾我媽咪,係上一代旗艦機黎,影相唔差又有NFC,5月頭衛x買$23xx,仲有$400超市現金券送,而家唔知有冇呢

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

https://shop.hkcsl.com/zh_hant_hk/samsung-galaxy-s8.html

子爵府

ravian 發表於 18-6-21 14:24
之前睇呢無有人介紹部HTC U ultra,買咗部送俾我媽咪,係上一代旗艦機黎,影相唔差又有NFC,5月頭衛x買$23x ...

如果佢影相要求一定要好靚嘅話, 建議買華為p20, 或者htc U11+, 目前影相最靚係 華為 P20Pro和HTC U12+, Samsung S9+ 同iphone x都唔錯, 不過呢幾部都超過五千蚊

大宅

過6千蚊又好似太貴了,唔捨得買。但用手機通常只係用黎影相,所以想買一部影相靚的機,起碼唔會手震張相矇曬

大宅

回覆樓主:

Samsung S8+ 聽講ok

大宅

baby668 發表於 18-6-22 14:08

如果佢影相要求一定要好靚嘅話, 建議買華為p20, 或者htc U ...

我用note 8都幾好呀,影夜景同背光都ok喎,不過都係over咗樓主嘅budget 啦

子爵府

ravian 發表於 18-6-22 15:34
我用note 8都幾好呀,影夜景同背光都ok喎,不過都係over咗樓主嘅budget 啦

S9+ 影相比Note8好, 但兩部機也要六千幾

大宅

baby668 發表於 18-6-22 15:36
S9+ 影相比Note8好, 但兩部機也要六千幾

我試上手S9+感覺差唔多note 8都差唔多,可能我無要求咁高

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

P20將靚仔,唔大部,影相速度好快,快過V30+

子爵府

ravian 發表於 18-6-22 15:48
我試上手S9+感覺差唔多note 8都差唔多,可能我無要求咁高

其實 影夜景高低立見

大宅

回覆樓主:

去百x匯,職員話影相靚華為p20pro,但太貴了。
平啲有p20 同mate 10 pro.又話都係個好靚的鏡頭。
不過我又有啲擔心大陸機…你地點睇?

男爵府

小米MIS2得吾得?有冇人用過?影相好似幾靚!

大宅

baby668 發表於 18-6-23 11:50
其實 影夜景高低立見

唔緊要啦,我上年11月買note 8,就算S9+幾出色都唔會換啦

大宅

babykingdom_f 發表於 18-6-23 23:11
去百x匯,職員話影相靚華為p20pro,但太貴了。
平啲有p20 同mate 10 pro.又話都係個好靚的鏡頭。
不過我又有 ...

其實我覺得電話個mon咁細,就算低像素影出黎嘅普通日景,點睇都唔會太差嘅,過落電腦mon睇先分到

子爵府

ravian 發表於 18-6-24 17:37
唔緊要啦,我上年11月買note 8,就算S9+幾出色都唔會換啦

如果用緊Note8當然唔需要換

子爵府

ravian 發表於 18-6-24 17:39
其實我覺得電話個mon咁細,就算低像素影出黎嘅普通日景,點睇都唔會太差嘅,過落電腦mon睇先分到
...

咁又唔係喎, 華為p20 pro 就咁喺電話睇啲相都明顯比 其他機靚好多, 其實依家旗艦機日間拍攝分別已經唔大, 但係夜景就真係有相當大分別

男爵府

babykingdom_f 發表於 18-6-21 13:47
唔打機

樓主可以去連鎖店試影,我自己有部華為Mate 10, 自己用作基準比較,L G V30最好,samsung A8,L G G7都吾錯。

可試影室內景,然後在 屏幕上放大,基本上會見到差別,平價手機會見到化開和朦,畫質粗。

可惜大家無法試夜景,日景來說,許多手機質素接近,夜景才分到高下。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

男爵府

babykingdom_f 發表於 18-6-21 13:47
唔打機

我有 Mate 10, 和 Nova 2 plus, Nova 從豐澤買回來已經手寫時缺劃,即係部份筆劃消失左,去豐澤,吾肯換,要我上華為,上到華為維修部,個師傅睇左幾分鐘,就話出廠的軟件設計係咁,無得維修,客服請我走。後來我話去消委會投訴,又叫佢揾其他手機比對下,再搞左十多分鐘,佢先話個屏幕好似有些不順暢,最後幫我換左屏幕。

大家要注意,在某些連鎖店買野,俾錢後出果張單會寫住如手機不能啟動和顯示屏缺劃,客人須自己去代理維修,不能十日內在連鎖店更換。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

baby668 發表於 18-6-25 16:15
咁又唔係喎, 華為p20 pro 就咁喺電話睇啲相都明顯比 其他機靚好多, 其實依家旗艦機日間拍攝分別已經唔大 ...

我以為係華為p20 pro個mon靚咋

首頁

尾頁

跳至