自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我呢幾日都比人碌左萬幾, 銀行話交比保安組check, 無叫我報警
依家等緊覆

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

我都係獅子銀行!啱啱中招!

好彩有SMS提醒

打去銀行問..話有兩筆數hold住咗未過數...cut 左咭,遲啲睇下會唔會真係過數

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

甘多HSBC 出事既

珍珠宮

Carhy 發表於 18-6-22 00:05
無啦啦比人盜用左幾千蚊

有冇人試過?洗唔洗報警?(打去銀行cut卡又冇叫報警)

又係匯豐。要cut卡。如果唔係沒完沒了。我上月都係,一日連續3次。

珍珠宮

失卡多數係個人行為,外洩卡資料

禁止訪問

男爵府

試過比人係日本網盜用我張卡( AE ) , 我冇唔見卡,碌左$5xxx HKD , 銀行當時有即刻打黎俾我,但我miss 左,隔咗兩三個鐘頭佢哋再打黎,我先知件事,同銀行講返唔係我簽,銀行就cut 左張卡,寄過令一張新嘅比我,從冇提過要我找數

子爵府

回覆樓主:

報警先

別墅

我七點幾收到電話訊息信用卡係booking.com BV 度碌左 EUR 125, 即刻打去cut 咭,cs 話會掉比調查小姐跟進,跟手去警局報案,madam 話要有銀行信(幾時碌邊度碌碌左幾錢,係咪香港碌)先可以報到.....依家係咪除左等就冇野做到?

複式洋房

我3個月前半夜都被人碌左3次40蚊歐元,即刻打上卡中心,傾緊時繼續被碌,先截停。cut左卡後,以為無事,今日收到銀行信話查唔到原因,要我兩星期內去報警,否則當我默認係自己碌。大家有無試過?報警會唔會好耐架?

複式洋房

我都係無啦啦look左paypal小米 岩岩先打去叫佢查單都唔知搞幾耐

首頁

尾頁

跳至