給小朋友小小活動分享

crystal媽咪
|
就快暑假,要準備小小活動,小朋友玩得太耐心散
唔會有太多嘢嘅預備,一幅有點嘅圖、原子筆、紙皮。我通常用雪櫃或者買煲時候嘅包裝盒留起
圖貼在紙皮,教小朋友揸原子筆,沿點按壓

另一個活動,留起厠紙筒。如果要幾隻顏色就幾個厠紙筒,開水彩。 用厠紙筒印圓形
小朋友一路印圓形,一路唱兒歌。
吹呀吹呀吹個大波波,吹呀吹呀吹個細波波。
吹呀吹呀吹個大波波,小心吹破。bump

好簡單,兩歲以上合用

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tsung
|
有趣
Cherryuu
|
非常有趣。Thanks for sharing
crystal媽咪
|
Cherryuu 發表於 18-6-30 23:09
非常有趣。Thanks for sharing

多謝,這版相對上少人。有人睇,可稍後再分享
crystal媽咪
|
tsung 發表於 18-6-22 14:28
有趣

thanks a lot (emoji)
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-7-1 07:46
thanks a lot (emoji)

Cherryuu
|
crystal媽咪 發表於 18-7-1 07:46
多謝,這版相對上少人。有人睇,可稍後再分享

支持
csmchow
|

crystal媽咪
|
Cherryuu 發表於 18-7-2 23:09
支持

多謝支持,稍後再分享,我的確係懶
crystal媽咪
|
csmchow 發表於 18-7-2 23:09

多謝欣賞☺
crystal媽咪
|
唔知係我部電話有問題定係點?我只睇到一張,我而家補返另外嗰張。如果重複咗多多包涵☺☺

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tsung
|
crystal媽咪 發表於 18-7-3 11:43
唔知係我部電話有問題定係點?我只睇到一張,我而家補返另外嗰張。如果重複咗多多包涵☺☺

...

crystal媽咪
|
tsung 發表於 18-7-4 11:41

多謝欣賞☺
Nbs
|
thank you, such great ideas!
crystal媽咪
|
Nbs 發表於 18-7-5 17:22
thank you, such great ideas!

Thank you so much 。揾日再分享一啲簡單屋企,可以常見嘅物品做的玩具/小玩意
Pitaya_Ho
|
好有創意呀,用返D 日常用品黎玩,多謝樓分享
lindia
|
幾好喎
littletao
|
crystal媽咪 發表於 18-6-22 13:59
就快暑假,要準備小小活動,小朋友玩得太耐心散
唔會有太多嘢嘅預備,一幅有點嘅圖、原子筆、紙皮。我通常 ...

好有創意,多谢分享
crystal媽咪
|
多謝各位欣賞,有機會大家都試下
am136
|
謝分享