18-19大埔寶兒K1

szelingc
|
請問有冇嚟緊9月寶兒上午班媽媽?有冇收到7月要交錢嘅信?
知唔知其實係幾時開學?
puiman11887
|
szelingc 發表於 18-6-23 17:59
請問有冇嚟緊9月寶兒上午班媽媽?有冇收到7月要交錢嘅信?
知唔知其實係幾時開學?
...

Hello 我仔仔都係上午班丫。我都想知道幾時開學丫。
至愛朱古力
|
K1 預 8月中開學,因要返適應週
szelingc
|
至愛朱古力 發表於 18-6-24 00:21
K1 預 8月中開學,因要返適應週

其實知唔知校服幾時有,因為個學校網站其實係冇任何資料……
puiman11887
|
szelingc 發表於 18-6-28 19:16
其實知唔知校服幾時有,因為個學校網站其實係冇任何資料……

我交雜費果時問過話7月。我諗應該交學費果時拎埋。
arthurcch
|
回覆 szelingc 的帖子

交學費時會有
superspc
|
請問要入寶兒K1係咪要過五關斬六將,百中揀一先入到架?

puiman11887
|
superspc 發表於 18-6-29 13:37

都唔係丫。。
szelingc
|
咁大家收到信交錢未?
arthurcch
|
回覆 szelingc 的帖子

未, 應該七月頭先寄
Cfung
|
superspc 發表於 18-6-29 13:37

其實好易入
rckw
|
回覆 superspc 的帖子

唔難入.
Sumuniverse
|
rckw 發表於 18-7-4 12:36
回覆 superspc 的帖子

唔難入.

這間是很好的學校, 不過學生就會比較辛苦一點! 但辛苦背後是有回報的。
聽講這間學校的學生叩門成功率很高, 今年有不少學生入了直資, 還有大抽獎不成功後,很多學生叩門後都入回第一志願! 主要是校長人脈廣。
arthurcch
|
回覆 Sumuniverse 的帖子

今年雖然轉了校長, 但係新校長也很落力幫學生, 叩門的學生也可以叩到心儀的學校
Sumuniverse
|
arthurcch 發表於 18-7-5 10:28

今年雖然轉了校長, 但係新校長也很落力幫學生, 叩門的學生也可以叩到心儀的學校 ...

所以選擇一間有質素的幼稚園就不用擔心小一派位的情況! 雖然要畀學費,但是一分錢一分貨,升到任何一間小學,都完全不用擔心銜接的問題!
purplemio
|

咁想問下interview會考咩多架?因為黎緊會報呀...可以分享下嗎?
彈珠人220
|
Sumuniverse 發表於 18-7-4 21:30

這間是很好的學校, 不過學生就會比較辛苦一點! 但辛苦 ...

請問是哪些直資學校呢?thx~
Sumuniverse
|
彈珠人220 發表於 18-7-9 23:27
請問是哪些直資學校呢?thx~

我上兩星期,去了寶兒幼稚園, 他們找了今年成功考入了直資的家長並開了一個講座! 好像是教授家長如何考入王錦輝,九龍塘某些直資和培僑書院等等……
找來了成功的家長去指導我們,由事前準備,面試安排,面試內容和應注意事項, 說得非常詳細,我們現在都很有信心去考直資了。
彈珠人220
|
Sumuniverse 發表於 18-7-10 02:03

我上兩星期,去了寶兒幼稚園, 他們找了今年成功考入了 ...

Thanks for sharing ~
konachoy
|
寶兒不錯,叩大埔小學機率較高,小兒剛畢業,大埔叩到阮銀,另,九龍st Joseph 都叩到。