自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

複式洋房

mowaiyan11 發表於 18-6-24 11:27
其實tvb, viu tv 都無乜所謂,如果多啲免費直播,多啲人睇就自然氣氛都好啲。

不過,對於有人覺得viu tv ...

同意, 我覺得有D NOW的主持係"似"專業, 但其實都係靠吹

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

如果淨睇tbb根本唔知今年有世界盃。

男爵府

回覆樓主

俾TVB 搞先有世界杯氣氛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

記得以前睇tbb,白衫追住紅衫搶左個波交俾白衫

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

Viu 好好多!唔係淨係識出名球員,講得出好多球員名,有做功課,專業好多!

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

blackberry 發表於 18-6-24 12:10
記得以前睇tbb,白衫追住紅衫搶左個波交俾白衫

呢個正!

複式洋房

bibi2013 發表於 18-6-24 01:19
viu好好多,唔鍾意阿叻和鍾志光講波

viu Tv冇咁多癈話,專注D,
好好多!

珍珠宮

回覆 Ryanma 的帖子

Viu TV 有線 style
TVB, 兩個字形容 → 胡鬧

以前睇開有線足球, 一定Viu TV

珍珠宮

其實tvb, viu tv 都無乜所謂,如果多啲免費直播,多啲人睇就自然氣氛都好啲。

現在三間免費電視台背後也有一間收費電視台,所以不論是哪一間攞到直播權也會用收費電視台播出大部分賽事來賺取轉播費。
不過,好像世界杯有規定必須有多少場比賽要在免費電視台播出。
其實今次是ViuTV 執死雞攞到轉播權,希望可以多啲播出免費賽事,對ViuTV可以增加觀眾數量,用廣告增加收入。

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

回覆樓主

Tvb嗰d得個嘈字,請埋晒d9588既人上去亂講一通,又有荷蘭叻,而且成日廣告,真係睇波既人都唔會睇tvb啦!

子爵府

雞煲煮家明 發表於 18-6-24 12:47
Tvb嗰d得個嘈字,請埋晒d9588既人上去亂講一通,又有荷蘭叻,而且成日廣告,真係睇波既人都唔會睇tvb啦!
...

成日廣告? 你有無睇波㗎?

大宅

回覆樓主

緊係viu啦

D人話唔係tvb播所以無氣氛,傻豬黎嘅,我日日開住viu同now,不知幾好氣氛

Tvb播?阿叻一出場成個世界盃即刻玩完

男爵府

好同意呢位jm 嘅分析,邊個台播都無所謂。但一味鬧話tvb 唔專業嗰d 我相信佢哋都唔熟人講佢又講 無講阿叻唔係專業球員,但其他專業評述都唔專業? 其實viu 咪又係一樣

男爵府

雞煲煮家明 發表於 18-6-24 12:47
...

成日播廣告? 你有冇睇架?

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章

sugarcheung 發表於 18-6-24 01:16
雖然播少tvb 三場,但冇tvb咁衰淨播啲悶嘢比人睇囉
上屆tvb係勁衰,熱門勁戲碼唔播,好似16強又唔播,到8 ...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MaryWong_FB 發表於 18-6-24 00:44
當然是viuTV

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Alex123 發表於 18-6-24 00:40
大家會喜歡ViuTV用專業人員講波的轉播?還是以前TVB搵一班明星參與講波呢?

我比較喜歡ViuTV的方式,雖然 ...

中意"忠仔"講波

寶石宮

2023年兔年勳章

Alex123 發表於 18-6-24 00:40
大家會喜歡ViuTV用專業人員講波的轉播?還是以前TVB搵一班明星參與講波呢?

我比較喜歡ViuTV的方式,雖然 ...

viu

寶石宮

2023年兔年勳章

Alex123 發表於 18-6-24 11:11
似乎阿叻是TVB的負資產。

但tbb唔覺得

首頁
23456...7

尾頁

跳至