新車落地,想整鍍膜,有無好介紹?

LoveTimtim
|
如題
kwanhoilun
|
LoveTimtim 發表於 18-6-24 10:41
如題

Daily洗車水優點:
1⃣一支集合 洗車和鍍膜 兩種功效,玻璃同時有超潑水效果,雨天行車更安全,而且方便省時
2⃣相比市面做鍍膜價錢較平
3⃣使用後,車身光亮度顯著提升,達到鏡面效果
4⃣樽身設有刻度(每100ml),方便顧客清楚知道份量,容易稀釋
5⃣鍍膜能防止太陽UV,酸雨樹汁和鳥糞等侵蝕車漆,達到保護效果
6⃣一支500ml大概洗到10-12次車 每次成本只要10幾元就能達到坊間幾千元鍍膜的級數

(emoji)(emoji)一般巿面上的不足:
☹️市面上平均$2000-$3000 一次鍍膜,為期半年左右
☹️傳統洗車蠟水效果不顯著,玻璃沒有潑水效果
☹️水鍍膜的產品,需要洗乾淨車身後再抹乾後,才可做鍍膜,需費時2個步驟較不方便,而且維持時間短
☹️傳統洗車水沒有固定稀釋的份量,車身光亮度沒有提升

(emoji)Daily洗車水的配方:
✔份量1:100 (視乎器皿容量)
例:5升水就加50ml洗車水
:10升水就加100ml洗車水

(emoji)實證
(emoji)1支Daily洗車水500ml
(emoji)效果可長達一個月
(emoji)半個月洗一次效果更佳
hello22
|
如題

我搵keeper做鍍膜,效果幾好但都幾貴
LoveTimtim
|
hello22 發表於 18-7-9 10:36
我搵keeper做鍍膜,效果幾好但都幾貴

大約幾錢?
howmuch
|
我打蠟及平時用快蠟, 都keep得好靚, 鍍膜...平又唔好, 貴又覺得唔值, 我情願留返d錢, 造噴油 (如有萬一), 鍍膜又唔可以完全擋花..
hello22
|
LoveTimtim 發表於 18-7-9 11:18
大約幾錢?

做了九千幾,但有送十次洗車和一次蒸內籠
LoveTimtim
|
hello22 發表於 18-7-9 11:40
做了九千幾,但有送十次洗車和一次蒸內籠

都真係幾貴
KL2
|
JD930    發表於 18-10-30 09:32
keithfok
|
其實鍍膜,個人認為有點名過其實,簡單做定時打蠟,反而仲舒服
sweety1
|
呢架打左極品五重蠟

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ccccco
|
如題

Waxing pro shop
baby1628
|
如題

我自己就覺得效果根本就一般, 所以不如留返啲錢, 其實依家啲車嘅油漆科技已經好好,只要你keep住兩個星期打一 打蠟 ,基本上三四年嘅車都可以keep好新
hellohelloruby
|
回覆 LoveTimtim 的帖子

mirror work 汽車護理產品專賣店-鍍膜.抛光.魔鏡技