想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 christycsm 的帖子

係阿...我幾年前做個時仲未推呢個技術,近排聯絡番跟進既人員先知ERA係幾新既檢查,如果做埋呢個檢查可能10個有9個都1 take pass

大宅

qq0330 發表於 18-9-13 10:16
回覆 christycsm 的帖子

係阿...我幾年前做個時仲未推呢個技術,近排聯絡番跟進既人員先知ERA係幾新既檢查 ...

希望真係可以一take pass啦!

洋房

回覆 cindyng730 的帖子他就是賴醫師, 手中的是我的龍鳳胎

大宅

回覆 Wawacheng 的帖子

龍鳳胎好羨慕阿!!

禁止訪問

洋房

我係去送子鳥做ivf,囡囡而家三歲半,現在第二胎十四週了,我係搵賴醫師做的ivf

洋房

回覆 SophieMan 的帖子

祝你所有都一切順利

大宅

SophieMan 發表於 18-9-17 13:58
我等緊MC嚟就開針, overall嚟講由一開始去問到真係去初診, 感覺都唔錯, 希望真係送到個子比我 ...

我都係揀送呀!你今個月開針呀?

別墅

2024勳章

好羨慕你啊我都係搵送,但唔係用自已卵子,希望都可以好似你咁好運啦!
我有做埋ERA,個結果真係同人地唔一樣,下個月就放胎,沾沾你好孕先

大宅

Meimei42922 發表於 18-9-21 09:09

好羨慕你啊我都係搵送,但唔係用自已卵子,希望都可以好似你咁好運啦!

Era 是什麼?

大宅

Meimei42922 發表於 18-9-21 09:09

想問怎樣去新竹?

大宅

我都係係台灣做啊,王好好人, 賴人就直接啲,節奏比較快。
但啲姑娘都好好人好nice,有人識講廣東話好好多囉,同聲同氣溝通都易好多

大宅

回覆樓主:

洋房

cindyng730 發表於 18-6-24 21:22
有興趣去台灣送子鳥做試管,見好像幾專業,但見價格都唔低,想知道有旡人成功了?試几次先成功?賴醫師如何 ...

我成功,但我係借卵,1次1粒成功,好專業,賴醫師幫我做,猛料,我有响想生BB貼文分享。

洋房

happynesswish 發表於 18-11-9 16:07
我成功,但我係借卵,1次1粒成功,好專業,賴醫師幫我做,猛料,我有响想生BB貼文分享。
...

我都剛在送做ivf. 請問頭一兩個星期有咩感覺?我現在感覺肚谷谷和食藥後好攰。

先多謝分享!

別墅

我來緊都諗住去送初診。請問新竹酒店有冇建議邊間?另醫院附近有冇銀行?好緊張喔!

洋房

mhkhappy 發表於 18-11-9 18:16
我都剛在送做ivf. 請問頭一兩個星期有咩感覺?我現在感覺肚谷谷和食藥後好攰。

先多謝分享!

無感覺的

大宅

umoumooo 發表於 18-11-14 23:09
我來緊都諗住去送初診。請問新竹酒店有冇建議邊間?另醫院附近有冇銀行?好緊張喔! ...

我次次去都住迎曦大飯店,啲房比較大間,坐的士去送子鳥都方便。附近有ATM機可以攞錢。

洋房

回覆 cindyng730 的帖子

同姊妹妳分享一下我係2016年去台灣新竹送孓烏搵咗賴醫師做咗IVF 借卵一擊即中。 我哋聽送子鳥建議,放咗一粒囊胚就成功受孕。

我哋當年,飛咗去台灣兩次就事成啦。

第一次飛過去就做驗血/輸卵管攝影/子宮鏡同埋聽醫生講解佢哋用囊胚嘅培養嚟提高懷孕成功率。先生就係嗰日放低埋啲蟲蟲。 之後佢哋職員會親自帶你去公證處辦理手續。 整完之後就返返去診所取回藥物就可以走喇。 佢哋會好細心咁幫你安排買的士㗎!

之後就返香港等適合嘅捐贈者出現啦!我哋當年係揀咗新鮮卵, 所以等心水嘅捐贈者都等咗一等 。(第一個捐贈者喺我哋去台灣後一個月就出現,不過我哋reject咗。 第二個捐贈者係去完台灣後四個月就出現,我哋就揀咗佢!)

當啲胚胎ready之後我就要開始調經,然後同佢溝通幾時再飛過去做植入。 植入過程都好順利, 不過同做婦科檢查一樣,俾人撐開梗係有啲唔舒服㗎啦!

送子鳥都真係唔錯㗎。 佢哋有專人同你用email一直同你聯繫, 完全冇溝通嘅問題。 你有唔清楚嘅地方問佢哋亦好快回答。佢哋會係你去發前話哂價錢比你, 等我哋有曬預算。

我建議妳去做植入時預留多幾日時間係台灣, 喺嗰邊休息幾日先至再飛返香港, 等個胚胎穩定著床咗,成功率應該會大啲。 同埋到時記得做皇后,乜嘢粗重嘢都唔好拎呀!行一陣街就好返酒店瞓床休息!

我哋當年選擇喺台北住,搭一個鐘頭高鐵落去新竹,然後大概三四個字的士就到咗好似酒店咁靚嘅診所! 喺當地都應該幾出名,因為我哋講咗街道號數畀的士司機聽,佢已經問我哋係咪去送子鳥!

希望我嘅資料幫到妳啦!祝你快啲成功懷孕!

別墅

回覆 happynesswish 的帖子

請問成功了嗎?開針後有咩感覺或有冇唔舒服呀?有冇甩頭髮?我就初診,好緊張!謝回覆!

首頁

尾頁

跳至