(急)求深層洗牙牙醫(有耐性和醫德)

buybuybuy
|
深層洗牙,想搵有耐性有醫德好手勢牙醫,十萬個唔該
katherine.k
|
有必須要深層洗牙?有牙周病?
我2年前個牙E見我有小小牙周病,無端端同我做深層洗牙,之後整到我有牙包膜發炎,之後無啦啦開左超級勁的止痛藥我已覺奇怪!
原來 在大牙位置的牙包膜發炎, 會令到人偏頭痛, 我同咗26日之後, 頂唔順走去同佢講 同我剝咗隻大牙, 之後才冇事。
我現在才明白到點解偏頭痛令到人想自殺,真係想死架
buybuybuy
|
katherine.k 發表於 18-6-25 03:48
有必須要深層洗牙?有牙周病?
我2年前個牙E見我有小小牙周病,無端端同我做深層洗牙,之後整到我有牙包膜 ...

其實係醫生話我有牙周病,叫我深層洗。
我都想搵多個好醫生比意見,最重要係醫生有耐性同唔會亂嚟,我之前比醫生冼過搞到不必要地剝左隻牙
家陣知道牙醫要搵個信得過,真材實料,同肯溝通嘅好重要
katherine.k
|
buybuybuy 發表於 18-6-25 03:54
我都想搵多個好醫生比意見,最重要係醫生有耐性同唔會亂嚟,我之前 ...

不如你試隻 藥用 朗口水
buybuybuy
|
katherine.k 發表於 18-6-25 03:58
不如你試隻 藥用 朗口水

朗口水可以除牙石㗎?

我反而想知嗰啲“家居洗家機“有無用
ngwong2
|
buybuybuy 發表於 18-6-25 03:23

長沙湾趙創波牙科內其中位牙医。家人不記得佢姓乜?話好似姓林
buybuybuy
|
ngwong2 發表於 18-6-25 06:10
...

多謝分享
你家人上次去係做乜嘢治療㗎?貴嗎?
ngwong2
|
buybuybuy 發表於 18-6-25 06:35
多謝分享
你家人上次去係做乜嘢治療㗎?貴嗎?

牙周病law。上排5K。下排2.5k
buybuybuy
|
ngwong2 發表於 18-6-25 06:10
...

請問醫生是否叫林靜怡?
ngwong2
|
buybuybuy 發表於 18-6-25 06:45
請問醫生是否叫林靜怡?

'不是女
ccss115
|
buybuybuy 發表於 18-6-25 03:23

馮建裕,我媽睇開在養和,非常好。我印象牙醫有診所在銅鑼灣,你試下search
Nbs
|
buybuybuy 發表於 18-6-25 03:54
我都想搵多個好醫生比意見,最重要係醫生有耐性同唔會亂嚟,我之前 ...

我媽有牙周病同需要殖牙,佢個牙醫係專做牙周病,人好好非常細心,clinic 喺荃灣同旺角,不過唔平,我普通洗牙都要 $750.
buybuybuy
|
Nbs 發表於 18-6-25 08:10
我媽有牙周病同需要殖牙,佢個牙醫係專做牙周病,人好好非常細心,clinic 喺荃灣同旺角,不過唔平,我普通 ...

可以比資料我嗎?十分感謝
buybuybuy
|
ccss115 發表於 18-6-25 08:02
馮建裕,我媽睇開在養和,非常好。我印象牙醫有診所在銅鑼灣,你試下search
...

謝謝分享
happy_yan
|
我媽有牙周病同需要殖牙,佢個牙醫係專做牙周病,人好好非常細心,clinic 喺荃灣同旺角,不過唔平,我普通 ...

想要資料..thanks
rane0503
|

可以比資料我嗎?十分感謝
包包b豬
|

我想要醫生資料呀!唔該哂你
Hoining
|

Jm 我想要資料, thx
tracytang
|

Please pm to me. Thanks!