自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

四眼雞丁 發表於 18-6-25 22:15
知自己做乜,放心

雞丁,你要加油呀,好開心見到你回覆!我都仲打緊標靶架,一齊努力!

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-6-25 22:19
貴啦,佢照一part ja 政府refer去私家全身都唔洗10K

私院可小於10k?我見港安都要11.5k(未計折扣)

子爵府

sochui 發表於 18-6-25 22:20
我見香港港安網上價錢11,500所以才説已平了小小

播道照腎$5,000,仲照高了,照埋肺

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

Teletrend 發表於 18-6-25 22:22
播道照腎$5,000,仲照高了,照埋肺

算啦,當他們一條龍,費事週圍樸

水晶宮

sochui 發表於 18-6-25 22:22
私院可小於10k?我見港安都要11.5k(未計折扣)

港安唔洗咁貴,我係港島港安做手術既,全身3-4萬不過我唔想住多日醫院所以出咗去中環化驗所做,如果有政府轉介信見病友去九龍唔知边間私院都係$8000

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-6-25 22:25
港安唔洗咁貴,我係港島港安做手術既,3-4萬不過我唔想住多日醫院所以出咗去中環化驗所做,如果有政府轉介 ...

謝資訊

水晶宮

sochui 發表於 18-6-25 22:25
算啦,當他們一條龍,費事週圍樸

其實你咁諗好正確,政府幫你節省時間係好事,媽媽唔洗周圍走

大宅

回覆樓主

公院都轉介我去私家做呢個檢查 叫我自己決定做唔做 1516中.......

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-6-25 22:26
其實你咁諗好正確,政府幫你節省時間係好事,媽媽唔洗周圍走

七十幾歲,腳又不好,仲要四圍樸,會十分辛苦

珍珠宮

mmeilammm 發表於 18-6-25 22:26
公院都轉介我去私家做呢個檢查 叫我自己決定做唔做 1516中.......

有私家報價?

水晶宮

mmeilammm 發表於 18-6-25 22:26

咩事要做? 如果緊要就做,因為好清楚好準! 我係癌所以冇得簡一定做,睇你咩事先,因為一生人唔可以做太多pet scan

水晶宮

sochui 發表於 18-6-25 22:28
七十幾歲,腳又不好,仲要四圍樸,會十分辛苦

係咪一早appointment? 因為空肚怕你媽媽肚餓,可以既book早d

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-6-25 22:29
咩事要做? 如果緊要就做,因為好清楚好準! 我係癌所以冇得簡一定做,睇你咩事先,因為一生人唔可以做太 ...

請問可以做幾次?

大宅

sochui 發表於 18-6-25 22:28
有私家報價?

病友報料都係around1萬 不同醫院價錢有少少分別 不過記得問有冇包顯影劑

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-6-25 22:30
係咪一早appointment? 因為空肚怕你媽媽肚餓,可以既book早d

約了中午一時半,話前一晚八時已禁食,所以希望了解一下大概情況和程序

水晶宮

sochui 發表於 18-6-25 22:30
請問可以做幾次?

全身連腦越少越好因為好高radiation. 一part part果d會好d, 我主診醫生話1-2次全身最盡,但有時都要睇情況

珍珠宮

luvkaka 發表於 18-6-25 22:32
全身連腦越少越好因為好高radiation. 一part part果d會好d, 我主診醫生話1-2次全身最盡,但有時都要睇情況 ...

謝資料

水晶宮

sochui 發表於 18-6-25 22:32
約了中午一時半,話前一晚八時已禁食,所以希望了解一下大概情況和程序
...

訂咗就冇計啦,我果時都冇時間要12點,但我全身所以搞咗3-4個鐘,你媽媽一part好快,買定餅比佢食(我唔知政府醫院有冇snack)

大宅

luvkaka 發表於 18-6-25 22:29
咩事要做? 如果緊要就做,因為好清楚好準! 我係癌所以冇得簡一定做,睇你咩事先,因為一生人唔可以做太 ...

因為唔算逼切 我呢個係罕見病黎 有機會係腫瘤引致的 但網上資料話係良性多 其實超聲波都照到 唔知點解醫生不斷叫我去做呢個檢查 我話想出院後先做 佢話我唔做唔比我出院

首頁

尾頁

跳至