自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

juniormiu 發表於 18-6-25 22:57
揾自己人搬,我驚親戚朋友始終唔係做搬運而搬慣屋,有損傷或扭親就唔好意思,所以我唔會揾自己人幫手 ...
我都覺得點解要自己攞苦黎辛

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

good_pig 發表於 18-6-25 22:57
搵人搬....

你搵3個男人都要租車啦, 又未必識得裝返埋d家私....
只相距兩條街, 應該唔會租車, 自己用板車慢慢推

大件傢私只有雙人沙發和雪櫃, 不用組裝, 但有極大量雜物....

伯爵府

phoenixM 發表於 18-6-25 23:00
我都覺得點解要自己攞苦黎辛
大熱天時自己搬,到時肯定後悔

珍珠宮

phoenixM 發表於 18-6-25 22:57
我本來重猶疑兩條街咁近揾搬屋公司會唔會好戇居, 原來大家都會咁做

街頭街尾我都試過,一定搵搬屋企司
你問下伯友,如果男親友搬運途中整親,你係咪要養佢過世?

phoenixM    發表於 18-6-25 23:15

禁止訪問

水晶宮

phoenixM 發表於 18-6-25 22:17
我準備下個月搬屋, 新屋位置與現在舊屋只相距兩條街
加上我自己一個人住, 所以要搬的傢俱不算多
最大件最重 ...

自己一個女仔,揾搬屋公司,一陣你d男親戚唔小心整到,一世有說話聽

珍珠宮

回覆樓主

沙發,雪櫃你地識專業咁搬嘛?
萬一有損壞,又幾千㗎啦,無仇報~

珍珠宮

新秦先生 發表於 18-6-25 23:06
始終都係貴重野,搵自己人搬點都有信心保證。推兩條街,有講有笑一陣就搬完,搬完去大家樂食下午茶(約佢地 ...

唔可以叫凍飲,如果唔係會勾筆

phoenixM    發表於 18-6-25 23:26

子爵府

phoenixM 發表於 18-6-25 22:59
我本來重猶疑兩條街咁近揾搬屋公司會唔會好戇居, 原來大家都會咁做

一定揾人搬……
凈係雪櫃同沙發已冇可能自己人搞店……
我屯門搬出荔枝角,70大箱+電視+小電器+兩個細4筒櫃+一張玻璃餐枱+一個鞋櫃+12袋超大(4呎高)裝滿衫褲的袋,先使$4000幾……
你咁近又咁少野,$2000內搞店……
揾人幫,欠人人情啦,請餐飯幾個人都$1000幾啦

phoenixM    發表於 18-6-25 23:29
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

回覆樓主:

揾!!! 我覺得搬屋公司真係又快手又方便,俾3幾千人地賺啦,你搵親友搬都要請返人食一二千蚊嘅飯啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

phoenixM 發表於 18-6-25 23:02

大件傢私只有雙人沙發和雪櫃, 不用組裝, 但有極 ...

仲要過馬路, 唔在行, 要搬兩條街係好甘, 剩係上落馬路的斜位都好危險

ps: 你果3個男士, 做開搬運又唔同

禁止訪問

伯爵府

始終都係貴重野,搵自己人搬點都有信心保證。推兩條街,有講有笑一陣就搬完,搬完去大家樂食下午茶(約佢地 ...
有錢先使得鬼推磨,咁cheap得咩?

子爵府

phoenixM 發表於 18-6-25 23:02

大件傢私只有雙人沙發和雪櫃, 不用組裝, 但有極 ...

jm……雪櫃用板車推……
你地唔係專業,d路有唔平chok一chok,責落黎點算……
chok親自己或朋友條大陣就真係大陣仗

phoenixM    發表於 18-6-25 23:31
good_pig    發表於 18-6-25 23:15
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cchippp 發表於 18-6-25 23:11
揾!!! 我覺得搬屋公司真係又快手又方便,俾3幾千人地賺啦,你搵親友搬都要請返人食一二千蚊嘅飯啦
...

係啦, 萬一整傷人or家私都唔好

上次我搬屋搵公司, 都有個師父撞到....好在冇事..佢地熟手就知點避

好似係裝返個櫃果時, 有個兄弟sin手..

唔多野...3000蚊..人地派6個猛男, 半日ok

寶石宮

phoenixM 發表於 18-6-25 22:57

我果時都係一搬二期, 都係兩個街口, 都搵人搬

有朋友話幫手都say no

禁止訪問

伯爵府

phoenixM 發表於 18-6-25 22:59

佢地搬野一個鐘搞掂,你自己搬分分鐘幾日都未搞掂,梗係搵人搬啦

寶石宮

phoenixM 發表於 18-6-25 22:46
我專登就搬屋請左一星期大假, 所以有時間慢慢搬的, 但就覺得行幾十轉咁逐樣搬好煩...

至於我媽就有少少發 ...

老人家係咁, 佢睇到d野好簡單....

咁你執屋都要時間o既...

伯爵府

曲線要說明~

首頁
12345...7

尾頁

跳至