懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

chlchm0103 發表於 18-6-28 20:39
我之前想追奶所以都有想佢既追奶班,佢教既野係有用,但覺得佢成日賣關子,上三小時追奶班最有用係佢教佢 ...

不過我認同賣關子加多理論,咁樣先顯得出佢pro, 咁就令到你更加容易信佢, 又想知多啲,跟手就買佢啲嘢/服務,佢真係top sales 黎㗎

別墅

kitanohitomi 發表於 18-6-28 22:05
我好同意樓主所講,想追奶嘅女人錢真係好易賺
我自問為咗追奶,前前後後加加埋埋都真係用咗唔少 ...

我都試左四個beast pump, 試到好多人話唔好用嘅avent 我先覺得好!奶泵真係人夾人,靠運氣試!

我都係,supplement, 上奶茶,奶泵配件,儲奶花樽, freemie...........

最後發現,奶量真係天生,任憑我出盡力去泵奶去埋身,最後真係有多咗少少奶,不過真係小小,講緊嘅係半安到一安

別墅

chlchm0103 發表於 18-6-28 22:13

所以我有朋友想去追奶班,我都叫佢小心因爲佢會好hardse ...

個母乳顧問不斷踩the one cup, 優合,但係我朋友買咗the one cup , 又係Amazon 買左freemie ,佢話奶量冇分別!

真心講,如果優合啲野係差,一早大把人唔用,但google 完全搵唔到劣評........

我都用過F1 & the one 我覺得The one 唔差

別墅

kitanohitomi 發表於 18-6-28 23:23
我覺得泵都要夾人,唔同人都有唔同意見,有人覺得好用,有人覺得唔好用,如果嗰款泵係一面倒唔好用嘅,應 ...

冇錯,市場會淘汰唔好嘅泵

別墅

SVbaby 發表於 18-6-29 22:49
想當年(5年前)生仔冇聽過追奶班呢樣野,當年都有催乳師但又覺得太貴(只知道過千)所以冇搵。

我第一個月都係泵媽呀,一日八泵,12,3,6,9咁不斷泵,炒米茶,催乳茶,湯水咩都試過,都未搵到發奶方法,點知乳線炎,dr同我講農村啲人淨食粗糧同菜都多奶,所以佢話主要發奶唔關食物事,但身體有能量食多飯係有幫助

我最後學識埋身,個半月到三個月都全埋冇補粉,宜家一返到工再泵,返工時間盡量三泵,頂盡加埋九安,我覺得多埋身奶應該多左dd,但最主要都係睇乳線發唔發達,好似我咁唔夠發達埋身次數真係好密,就算bb三個月一日都要埋八次身最少,所以一返工就冇辦法全人奶,盡量有幾多就俾幾多

別墅

JJessica 發表於 18-6-30 04:21
誤導心靈脆弱的追奶媽媽以達到極限銷售...........唉

我就係心靈脆弱嘅其中一位

別墅

kitanohitomi 發表於 18-6-30 08:41
香港嘅保險公司對於母乳顧問服務唔受保,即係claim到嘅機會等於0 ; 而佢同啲媽媽們講可以幫大家出一封證明 ...

佢打得張receipt證明佢主動俾客知有得claim保險,但最後up唔出邊間claim過都知佢咩料啦,仲叫爆料俾傳煤,當我係佢啲煤任佢武呀?

別墅

chlchm0103 發表於 18-6-30 02:27
其實一隻手係拍唔響既...如果佢(母乳顧問)唔係做得咁過份,就唔會有人企出黎講呢件事,可能有媽媽claim唔 ...

我claim唔到保險啲錢都入唒佢袋啦,佢unun腳啦宜家

別墅

chlchm0103 發表於 18-6-29 16:42
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21648713

樓主係咪同一間顧問公司?:thinki ...

呢啲明眼入一睇就知

別墅

bbbchoco 發表於 18-7-1 07:23
如果我系全泵媽,上堂系咪無用

最有用係按摩法,你塞時可以自己通下,想增奶就冇咩用,佢教嘅方法上網都有,不外乎係多埋身多泵

別墅

bbbchoco 發表於 18-7-1 12:04
甘即系無咩用

增奶嚟講,我自己就唔覺有大幫助

首頁

尾頁

跳至