懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆 yc716 的帖子

可俾contact嗎?

禁止訪問

回覆樓主

大宅

ar_boo_bb 發表於 18-7-19 22:16

Oh no
真係好近期新聞

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kmbb519 發表於 18-6-29 14:23
佢回覆話 因應臨床情況 先睇下搵唔搵教授協助, 即係唔係你揀有冇教授做, 係佢驗出黎有問題就會搵教授協助.. ...

係咯... 我見nifty又係有分pro定普通

別墅

LittleSesame715 發表於 18-6-26 20:25
Nifty 平但少左4樣微缺失
T21貴啲但全面啲
好1516中點揀好

呢個表已經係兩年前既事了
懷孕前後果個版post 左好多2018年兩者既比較表,可以去update吓,nifty pro 95種檢測已經包晒t21 果15種野
不過我見t21好多宣傳頁面仲係攞返呢張兩年前既表出黎話自己驗多d 全面d , 好似有心想誤導大眾

別墅

ar_boo_bb 發表於 18-7-19 22:16

基因檢測太冷門,要抹黑好容易,因為一般媽媽都無可能知道咁多基因檢測既technical問題
我見到官方回應左呢個新聞, 因為內地法津剩係比 nifty驗trisomy,唔可以驗微缺失,所以都解釋左點解咁多內地媽媽要山長水遠落黎驗nifty, 因為內地剩係比nifty驗三種野
同埋今次出事果個bb, 果個病好rare,剩係得香港版nifty先驗得到, t21都驗唔到
sorry我唔知我會唔會講到好似幫nifty賣廣告咁 ,不過我都係睇資料自己學返黎,如果有錯既話歡迎指正

別墅

我做T21, nifty 話係大陸野唔過

大宅

tiredfatmama 發表於 18-7-20 09:53
基因檢測太冷門,要抹黑好容易,因為一般媽媽都無可能知道咁多基因檢測既technical問題
我見到官方回應左呢 ...

你講得啱呀,我都睇左官方回覆

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

我揀左Safe T21 Express!全面d安心d

複式洋房

我去婦健做左T21, 全面一點.好彩之前做左, 因為政府OSCAR 話係高風險, 唔係都嚇餐死.
雖然佢都有1%誤差, 但起碼安心好多...

複式洋房

我喺卓越揾楊醫生做nifty pro, $2800,包超聲波我問過政府醫院醫生,佢話safeT21同nifty 一樣咁準,佢哋自己啲同事有咗,好多都係出去做nifty

伯爵府

我醫生比我揀T21或NIFTY,我話我唔識,唔知邊隻好,佢就幫我揀左T21。

民房

回覆樓主:

T21 要幾多週驗啊

大宅

San668 發表於 18-8-16 10:59
我喺卓越揾楊醫生做nifty pro, $2800,包超聲波我問過政府醫院醫生,佢話safeT21同nifty 一樣咁準,佢哋自 ...

PRO 咁平?? 請問楊醫生全名係咩??

大宅

San668 發表於 18-8-16 10:59
我喺卓越揾楊醫生做nifty pro, $2800,包超聲波我問過政府醫院醫生,佢話safeT21同nifty 一樣咁準,佢哋自 ...

Nifty同T21最大分別係T21會排序晒32對染色體,睇每一對都齊
Nifty vs Nifty Pro的分別係驗缺失上會驗多啲
所以要睇個人覺得排序重要啲 / 微缺失重要啲

我就揀T21

大宅

GoobbyyLi 發表於 18-8-18 11:46
T21 要幾多週驗啊

10weeks以上已可做

禁止訪問

複式洋房

yingmiying 發表於 18-8-18 14:30
PRO 咁平?? 請問楊醫生全名係咩??

楊式穎

首頁

尾頁

跳至