請問有冇去斑或淡斑方法

onlytheone
|
年紀越大面上色斑越來越多,請問大家有冇試過有效去斑或淡斑方法?例如去斑膏、食療.....等,請分享
good_pig
|
onlytheone 發表於 18-6-26 21:40
年紀越大面上色斑越來越多,請問大家有冇試過有效去斑或淡斑方法?例如去斑膏、食療.....等,請分享 ...

萬寧都有d去斑產品,有jm都話可以淡d

好勁就醫美啦
祖明
|
onlytheone 發表於 18-6-26 21:40
年紀越大面上色斑越來越多,請問大家有冇試過有效去斑或淡斑方法?例如去斑膏、食療.....等,請分享 ...

其實一般美白、淡斑skincare 係唔可以徹底去斑,我以前都係成面斑,由其荷爾蒙斑最難搞,建議你做醫美重點打斑先,清到七七八八就keep住搽維他命C,可以防止積聚黑色素,一定要搽足防曬
之後想keep得好,可以隔一段時間做1064清清D碎斑
我打咗斑2年,暫時仲keep到冇再出
drizzle
|
祖明 發表於 18-6-26 23:50
其實一般美白、淡斑skincare 係唔可以徹底去斑,我以前都係成面斑,由其荷爾蒙斑最難搞,建議你做醫美重點 ...

荷爾蒙斑都去到?搵醫生?
Mary媽咪
|
其實一般美白、淡斑skincare 係唔可以徹底去斑,我以前都係成面斑,由其荷爾蒙斑最難搞,建議你做醫美重點 ...

請問你咁樣洗左幾多錢
Denise_Chan
|
Mary媽咪 發表於 18-6-27 00:14
請問你咁樣洗左幾多錢

我都想知
LuckyBBB
|
起斑點既蕉皮裡面白色果層野
你可上網搵下人地點講
onlytheone
|
回覆 good_pig 的帖子

可以淡斑都好,我驚揾到個手勢吾好嘅醫生就弊了
good_pig
|
onlytheone 發表於 18-6-27 09:57

可以淡斑都好,我驚揾到個手勢吾好嘅醫生就弊了 ...

試下先,支支都有d人話得,有d話唔得,百幾蚊試下
mercurycc
|
除醫美外,無一款外用產品可以去斑。
Mnbvcxdsa
|

回覆 onlytheone 的帖子

我都想知,我試過買萬寧用過二個產品無咩效,想試過第二個產品
IloveJJ
|

你打邊隻?打咗幾多次先清到?
IloveJJ
|
onlytheone 發表於 18-6-27 09:57

可以淡斑都好,我驚揾到個手勢吾好嘅醫生就弊了 ...

產品效果好少
cakii
|

同意呀,我8年前都有明顯嘅賀爾蒙斑,打咗laser後,宜家都keep到,當然有出返少少,但好淺好少好細粒。
andyman
|
飲玫瑰花茶去斑.
onlam2005
|
做LASER就方便, 但貴又痛,
慳D就
平時做足防晒,
晚上用維他命C精華 (iherb買)
每星期用 珍珠粉+蜜糖做MASK.

祖明
|
我喺美容院做,2年前做脫疣同重點打斑記得好似$7xxx,因為全面過百粒疣同斑,之後keep咗一年果酸同1064間住每個月做,1064有平有貴視乎美容院用咩料
yin-ting
|
內在調理都重要,我食左幾個月美肌丸,阻礙體內黑色素形成,賀爾蒙斑更要注重身體保養,白美白丸,抗氧化丸,維他命之纇,平日屋企多做皮膚護理,家用 facial 機,食下supplements, 身體機能好啲,容易入睡,心境開朗,斑都會淡左,平日搽足防晒。有錢就做 pico
小ice
|
真心分享,要去斑,靠醫美激光去斑

買埋買埋護膚品,d錢用嚟打斑更化算! 一般用幾千蚊已見效果,你當2千幾蚊做一次,做3次已經淡左好多 cosxxx2千幾打3部激光機,好快見效
333s    發表於 18-11-4 22:28
yauyauha
|
但打完都要keep