有無人試過因壓力而停經?

candacechu
|
有無JM試過,幾耐?
heilok
|
細個試過,放完榜過兩日即刻嚟。
ckfamily
|
candacechu 發表於 18-6-27 18:07
有無JM試過,幾耐?

試過,之前個女考呈分試,遲左成個月
八婆仔@
|

成年只來左4次,2次靠西藥,1次自己來,1次食中藥

lasan
|
有無JM試過,幾耐?

試過以前超準時,但上年壓力大,隔兩至三個月一次,或者只流淡啡,維持左一年多,嗰時嚇到以為自己提早更年期
candacechu
|
八婆仔@ 發表於 18-6-27 20:03

你最後有無轉工呀?
yamatang
|
生完女之後
三個月一次
两次飲中藥
一次打針

tasa
|
有無JM試過,幾耐?

試過減肥同壓力停經
我係肥妹
|
八婆仔@ 發表於 18-6-27 20:03

我都係甘,而家正常返了
RadarBoy
|
lasan 發表於 18-6-27 20:04
試過以前超準時,但上年壓力大,隔兩至三個月一次,或者只流淡啡,維持左一年多,嗰時嚇到以為自己提早更 ...

我都試過同你一樣流淡啡,嚇到即刻上網揾下係咪會咁早更年期。
Tobbyy
|
過去2星期同阿女叩門,無嚟到,终於叩到,嚟返,足足遲左10日。
GBHJ
|
我反而因為壓力及情緒低落,一個月黎兩次
Chamo
|
點解壓力會攪到停經既?
點知係壓力定其它原因而停經?
Yan0317
|
有朋友試過,食咗隻supplement 就無事嚕
又無埋m痛
yurijm
|
一向都唔準
一年平均只有10次月經
每次遲都係因為壓力、情緒困擾
kimchimom
|
試過工作壓力過大遲左3個月未到,之後睇中醫當日飲左食兩劑中藥後第二日即黎
瀟灑兔兔
|
kimchimom 發表於 18-6-27 22:06
試過工作壓力過大遲左3個月未到,之後睇中醫當日飲左食兩劑中藥後第二日即黎
...

我都試過 一吃中藥一劑就黎,中醫話氣血虛弱,唔夠通。
candacechu
|
Yan0317 發表於 18-6-27 21:58
有朋友試過,食咗隻supplement 就無事嚕
又無埋m痛

咩supplement呀?
Etcetc
|
我黎左經廿年,我自己經期係非常受精神影響,但凡果排有壓力,M就會停左或者亂哂籠,流啡,睇過醫生,通過常教我食避孕丸調理幾個月又正常返少少。
tamama2007
|
GBHJ 發表於 18-6-27 21:04
我反而因為壓力及情緒低落,一個月黎兩次

me too