各MTR、西鐡站係遊樂場

luckyQ
|
唔明涼冷氣帶小朋友去玩咁鍾意去呢啲地方,多數啲四大長老同工人,大家有同感嗎?
luckyQ
|
luckyQ 發表於 18-6-28 11:09
唔明涼冷氣帶小朋友去玩咁鍾意去呢啲地方,多數啲四大長老同工人,大家有同感嗎?
...

和小朋友捉迷藏、坐喺度飲飲食食都算,每達地方都是玩耍之處
donuthk
|
去地鐵站涼冷氣?去商場涼我就聽過
luckyQ
|
donuthk 發表於 18-6-28 16:00
去地鐵站涼冷氣?去商場涼我就聽過

西鐵站大堂大啲好多呢啲情況
Poyau
|
luckyQ 發表於 18-6-28 16:08
西鐵站大堂大啲好多呢啲情況

點玩法 跑跑跳跳 周圍走?
luckyQ
|
Poyau 發表於 18-6-28 20:06
點玩法 跑跑跳跳 周圍走?

因為我住新界,所以近西鐵,常常見到啲小朋友走來走去捉迷藏,玩嗰啲買車票機,影證件相嗰啲機,當然有跑跳,都係四大長老同工人帶,亦見假期好多外地僱工元朗及朗屏站坐,當然都係有四大長老同小朋友
hellohellojenny
|
luckyQ 發表於 18-6-28 20:12
因為我住新界,所以近西鐵,常常見到啲小朋友走來走去捉迷藏,玩嗰啲買車票機,影證件相嗰啲機,當然有跑 ...

我每日搭西鐵都見到,好多老人家、工人坐在閘外,通道旁的位置,唔坐得都照坐,吹水食野,天水圍站都有好多。

Angel_Rose
|
我見過啲阿爸同阿女係酒樓玩捉迷藏,如果咁岩職員行過佢撞左落去,燙傷左,點算呢

亦見過有個無腦鄰居,帶個仔(幼稚園)去停車場踢波
luckyQ
|
Angel_Rose 發表於 18-6-28 20:21
我見過啲阿爸同阿女係酒樓玩捉迷藏,如果咁岩職員行過佢撞左落去,燙傷左,點算呢

亦見過有個無腦鄰居,帶個仔 ...

呢啲真係痴線
Poyau
|
因為我住新界,所以近西鐵,常常見到啲小朋友走來走去捉迷藏,玩嗰啲買車票機,影證件相嗰啲機,當然有跑 ...

真係當遊樂場
Poyau
|

兩樣都好危險
mariefish
|

我衰啲,好驚佢撞到呀姐啲野會淋落我到,攪到我全程都要留意住佢既動向
Angel_Rose
|
mariefish 發表於 18-6-28 23:43
我衰啲,好驚佢撞到呀姐啲野會淋落我到,攪到我全程都要留意住佢既動向
...
當時酒樓剛開始晚市,未算多人,佢本身距離我都遠,係啲勁強的嘻哈聲,我先留意到佢地
luckyQ
|
luckyQ 發表於 18-6-28 11:09
...

你哋睇吓

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
luckyQ
|
luckyQ 發表於 18-7-20 11:06
你哋睇吓

仲有其他未影晒起碼有三四部三輪車
mok239
|
遲D 會帶埋膠地蓆去野餐添!
mok239
|
大陸有冷氣開放, 有敞大的大堂, 就會聚集好多人席地而坐.
luckyQ
|
mok239 發表於 18-7-20 11:16
大陸有冷氣開放, 有敞大的大堂, 就會聚集好多人席地而坐.

其實都幾火滾,又要就住佢哋,唔少人行,我從來未試過咁樣
mercurycc
|
元朗朗屏假日全部都係工人姐姐坐晒係度,
有d野餐添,唔明西鐵點解唔做野。
mercurycc
|
mariefish 發表於 18-6-28 23:43
...
同你一樣我會留意怕亞姐整到我多d.