自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

luckyQ 發表於 18-7-20 11:06
仲有其他未影晒起碼有三四部三輪車

玩滑板車都見過

珍珠宮

王國教室勳章

Angel_Rose 發表於 18-6-28 20:21
我見過啲阿爸同阿女係酒樓玩捉迷藏,如果咁岩職員行過佢撞左落去,燙傷左,點算呢

亦見過有個無腦鄰居,帶個仔 ...

其實宜家度度都有呢d人我見過小朋友玩scooter
尋日去某hotel 見朋友,去到lobby,見到有人著住uniform 買左麥當勞食,又有老人家+工人帶住小朋友响lobby玩hide and seek尖叫狂跑
有老人坐响度睇報紙
仲有媽媽餵飯

職員有叫狂跑的小朋友唔好响度玩,當然唔聽,同工人講佢就繼續玩電話,同個伯伯講又扮唔明
最後有另一個職員叫小朋友走,大d嗰個終於話咁走,老人家同工人跟住走,個老男人話玩都唔得

珍珠宮

回覆樓主

我見過一個有80歲既亞婆帶住4個孫(两個大既中一及六年級左右掛住打機…細兩個4及2歲跑黎跑去)好危险

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-7-20 12:14

其實宜家度度都有呢d人我見過小朋友玩scoote ...
自己比到麻煩人地仲要話玩都吳得,佢地一大彭人,去卜party room 玩仲玩得開心盡興啦

狂跑果啲危險到飛起,撞跌其他老人家,害到人地入左醫院,點收科呢

象牙宮

回覆樓主:

商場無位坐,又多人行!我日日都見呢d情況,地鐵職員都就咁行過算數

禁止訪問

珍珠宮

王國教室勳章

Angel_Rose 發表於 18-7-20 13:45
自己比到麻煩人地仲要話玩都吳得,佢地一大彭人,去卜party room 玩仲玩得開心盡興啦

狂跑果啲危險到飛起,撞 ...

係啊,所以我唔明點解個老人家帶小朋友去人lobby 跑

公爵府

2018復活節勳章

講開又講,一放暑假,又見好多小朋友响商場嘆冷氣踩滑板車,高速飛過。路窄人又多,好心去第二度玩

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-7-20 13:53

我本人覺得比四大長老湊就是冇精力,又想涼冷氣,咁就去呢啲地方有佢自己玩自己又舒服,去公園始終危險大又熱,係屋企要開冷氣貴,四大長老好少花心思比小朋友,多數一路吹水有小朋友玩,工人一樣

男爵府

回覆樓主

都唔明點解mtr職員唔趕佢地走,果d地方已經寫住唔準坐架啦

伯爵府

回覆樓主

一個坐個個跟住坐,就順理成章覺得自己無問題,人地避開佢地係理所當然!
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

luckyQ 發表於 18-6-28 16:08
西鐵站大堂大啲好多呢啲情況

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

luckyQ 發表於 18-6-28 20:12
因為我住新界,所以近西鐵,常常見到啲小朋友走來走去捉迷藏,玩嗰啲買車票機,影證件相嗰啲機,當然有跑 ...

遊樂場

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Ashleycorina 發表於 18-7-20 13:53

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

睇下係咪地鐵公司管理範圍,係就影相投訴

首頁

尾頁

跳至