親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

有冇人今個暑假會自駕遊芭堤雅?一齊傾吓吖,有咩景點、食店推介?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

月頭去完返黎, 海鮮市場啲海鮮真係好平, 仲有乾貨買土魷同蝦米

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

TMC3012 發表於 18-6-28 23:52
月頭去完返黎, 海鮮市場啲海鮮真係好平, 仲有乾貨買土魷同蝦米

請問海鮮市場叫咩名?有冇地址?係咪即買即煮?

男爵府

好媽媽勳章

Funny 發表於 18-6-28 17:01
有冇人今個暑假會自駕遊芭堤雅?一齊傾吓吖,有咩景點、食店推介?

只過去頭尾3日,諗住去水上市場,走就去kk open zoo,諗緊去唔去水上好園

子爵府

朱朱bb 發表於 18-6-29 17:42
只過去頭尾3日,諗住去水上市場,走就去kk open zoo,諗緊去唔去水上好園

我會留芭堤雅6晚,暫時淨係plan咗去水上樂園同埋小型賽車,其他未諗到。水上市場幾年前去過,所以未必再去。你住邊間酒店?

男爵府

好媽媽勳章

Funny 發表於 18-6-29 17:51
我會留芭堤雅6晚,暫時淨係plan咗去水上樂園同埋小型賽車,其他未諗到。水上市場幾年前去過,所以未必再去 ...

holiday inn,你呢?
小型賽車係邊度?
謝謝

子爵府

朱朱bb 發表於 18-6-29 18:54
holiday inn,你呢?
小型賽車係邊度?
謝謝

我住Hard Rock。其實我未check小型賽車喺邊,淨係聽聞芭堤雅同曼谷都有咋。

wcpcelia    發表於 18-6-30 20:31

寶石宮

Funny 發表於 18-6-29 17:51
我會留芭堤雅6晚,暫時淨係plan咗去水上樂園同埋小型賽車,其他未諗到。水上市場幾年前去過,所以未必再去 ...

水上市場變左收費, 基本上全部都團, 我覺得唔值所以冇入去
Swiss sheep farm 比 Pattaya sheep farm 多野睇啲, 影相
上水樂園我冇去, 除左Cartoon Network, 仲有個好似r字頭既水上樂園, 仲平啲

小型賽車你去市中心果個? 我見佢收費貴, Swiss sheep farm果頭都有, 價錢望過平啲

海鮮市場google map只show到中文 帕塔雅海鮮市場, 街市隔離係有啲餐廳可以買過去煮, 你可以八吓先, 簡單就咁bbq(佢燒比你), 㨂海鮮再比 煮工(40b/1kg), 我買左半kg大頭蝦(都有十隻), 連煮工唔駛200b, 抵過餐廳好多

另外食海鮮唔怕遠可以去去 lungsawai seafood 呢條街八吓, 我見好多local人係呢間同 pupen seafood到食

子爵府

TMC3012 發表於 18-6-29 19:04
水上市場變左收費, 基本上全部都團, 我覺得唔值所以冇入去
Swiss sheep farm 比 Pattaya sheep farm 多 ...

Thanks. 我未知去邊間小型賽車,淨係plan咗會去玩。我都有plan去pupen食海鮮,去到再睇吓邊間好。請問而家仲興唔興去夢亞萊食海鮮?

寶石宮

Funny 發表於 18-6-29 19:20
Thanks. 我未知去邊間小型賽車,淨係plan咗會去玩。我都有plan去pupen食海鮮,去到再睇吓邊間好。請問而家 ...

我冇去夢阿來, 我用google map 睇下有乜食咋, 見夢阿來隔離果間都好評, 所以就去左試, 款就唔多, 但真係又平又正
所以無聊果陣八下google map都有用架

子爵府

TMC3012 發表於 18-6-29 19:55
我冇去夢阿來, 我用google map 睇下有乜食咋, 見夢阿來隔離果間都好評, 所以就去左試, 款就唔多, 但 ...
唔該晒。我地留芭堤雅6晚,想每晚都自駕去一個特別景點食晚飯。

寶石宮

Funny 發表於 18-7-3 15:20
唔該晒。我地留芭堤雅6晚,想每晚都自駕去一個特別景點食晚飯。

上次我去左7晚, 都係亂咁揾

大宅

Funny 發表於 18-6-28 17:01

1/8 去芭堤雅自駕遊

子爵府

matthewbb 發表於 18-7-16 02:27
1/8 去芭堤雅自駕遊

我2/8呀。

大宅

回覆樓主

我第一次去芭堤雅玩,之前搵過我十幾年前囉,今次8月1號到芭堤雅,會book咗個懸崖餐廳食晚餐,之後就book咗去嗰個咩R A M Y N個水上樂園好似幾幾好玩咁

大宅

回覆樓主

我哋book咗住過叫做F X Hotel芭堤雅

大宅

回覆樓主

仲有冇其他提議參觀的

子爵府

matthewbb 發表於 18-7-17 17:58
仲有冇其他提議參觀的

我都諗住去懸崖餐廳,至於水上樂園,我諗住去cartoon network。我之前去過海邊夢亞來食飯,覺得幾好,應該會再去。會去玩小型賽車,但未知邊間。

大宅

回覆樓主

我兩個小朋友都有興趣喎有冇提議邊一間

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Funny 發表於 18-7-17 18:14
我都諗住去懸崖餐廳,至於水上樂園,我諗住去cartoon network。我之前去過海邊夢亞來食飯,覺得幾好,應該 ...

請問懸崖餐廳同夢亞來係邊到book,謝謝(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至