唔知點攪寶寶1歲生日會

慢吞吞肥妹
|
各位媽媽們,
還有1個月寶寶就1 歲. 想為個小朋友攪生日宴或生日party .但唔知有啲乜野新既選擇.

有諗過生日宴, 但酒樓其實下下都成$4000-一圍.
但如果攪生日派對. 又唔知幾多錢同埋有咩地方可以攪同埋訂蛋糕.
本人身為一個全職媽媽,都知道做唔到100分. 未有做好資料收集, 希望多謝大家可以分享一下地方可以查詢一下.

多謝各位, 提供一啲意見.

jingle_bell
|
幫妳推

Sansam
|
慢吞吞肥妹 發表於 18-6-28 17:46
各位媽媽們,
還有1個月寶寶就1 歲. 想為個小朋友攪生日宴或生日party .但唔知有啲 ...

你打算請幾多人?親戚還是小朋友多?
慢吞吞肥妹
|
回覆 jingle_bell 的帖子

thank you ~
慢吞吞肥妹
|
回覆 Sansam 的帖子

因為冇擺百日宴. 所以就諗住都會請親戚朋友都約40人左右~
Sansam
|
慢吞吞肥妹 發表於 18-7-5 17:50

因為冇擺百日宴. 所以就諗住都會請親戚朋友都約40人左右~ ...

若果係親戚多,咁未必要小朋友遊樂設施。

會唔會考慮book party room/cafe 加到會?
我自己兩個小朋友一歲生日時試過book 屋苑 club house 同幼稚園開生日會。
幼稚園比較簡單,唔需要再book 遊樂設施。

都要睇你係想搞party 還是好似搞百日宴咁
慢吞吞肥妹
|

thank you ~ thank you ~
GTKT504
|
觀塘2月新開嘅PARTY ROOM,有星星波波池、大量玩具車(有可坐)、搖搖馬、勁多玩具,大人可打機、麻雀及BOARDGAMES~~
地鐡站 /APM 5分鐘就到啦~
慢吞吞肥妹
|
GTKT504 發表於 18-7-28 20:03
觀塘2月新開嘅PARTY ROOM,有星星波波池、大量玩具車(有可坐)、搖搖馬、勁多玩具,大人可打機、麻雀及BOARD ...

Thank you thank you

tsung
|
觀塘2月新開嘅PARTY ROOM,有星星波波池、大量玩具車(有可坐)、搖搖馬、勁多玩具,大人可打機、麻雀及BOARD ...

Ssaay
|

Can pm? Thanks
Monkeykit
|

puipuipuipuipui
|
之前去過一間沙田石門partyroom 都幾好。一個價錢包場。都好多野玩。又有波波池。唱k個啲
kakakachun
|
我囡囡之前去生日會係觀塘,可以係草地野餐,有超大lego波波池,仲有親子手作同埋佈置埋,啲哥哥姐姐仲幫我搞埋活動送小禮物仲影埋相~同裝修好靚
sonson_ying
|
我去開一間Party Room係茘枝角架, 小朋友都有個Area玩波波池都有條大木滑梯, 其他大人就 唱K, 電動麻雀, 打機, 篤波, 有需要可以PM你~
sonson_ying
|
回覆 GTKT504 的帖子

可以PM我嗎? 好吸引呀
ling103
|

pm , please! Thanks!
信賢媽媽
|

Pls pm me details, thanks
ARhaha
|
sonson_ying 發表於 18-9-13 10:22
我去開一間Party Room係茘枝角架, 小朋友都有個Area玩波波池都有條大木滑梯, 其他大人就 唱K, 電動麻雀, 打 ...

Pls pm me thx
Kitkit902
|
sonson_ying 發表於 18-9-13 10:22
我去開一間Party Room係茘枝角架, 小朋友都有個Area玩波波池都有條大木滑梯, 其他大人就 唱K, 電動麻雀, 打 ...

可pm我嗎?