想買蒸焗爐 大家可以比d意見嗎

pypy405
|
4s
東芝水波
惠而蒲?
咩cuisiart ?
好頭痕
babytszkin
|
pypy405 發表於 18-6-28 20:50
4s
東芝水波
惠而蒲?

del
pypy405
|
babytszkin 發表於 18-6-28 21:17
買miele啦
雖然貴D,但勁好用
你以上提嗰D牌子,一蒸野,勁多水蒸氣

冇咁多位啊 只能一機兩用
PP_Couple
|
我本身好唔鍾意惠而浦呢個牌子,但只有佢部4s合晒我要求,最後都係買左。用左半年,使用率好高,蒸嘅冇得頂,焗就要磨合一下。另外,保養好緊要。
希望你搵到啱自己嘅爐
Paris
|
Miele要built-in,除非樓主新裝修。
pypy405
|
Paris 發表於 18-6-29 10:20

太貴了啊一來
pypy405
|
同埋其實有位 應該分開既 不過吾夠地方
咁如果就咁蒸爐既 除左m 記 仲有咩平選擇呢
CLAMAN
|
回覆 pypy405 的帖子

真心推介惠而浦部4S 我一開始都系跟佢d食譜黎煮 燜蒸燉焗 樣樣掂 後尾見網上越黎越多人share 就開始研究新菜式 試下唔同模式都幾好玩 所以我呢部4S真系買得好值
butterfly22
|
我用緊cuisinart, 好用呀,日日都一轉,開倉買,二千頭,包兩年保養,我覺得抵用
Janicefin
|
Panasonic , 性價比高,口啤都唔錯。
stagea
|
我都要買、留毛先
angelacch
|
pypy405 發表於 18-6-28 20:50
4s
東芝水波
惠而蒲?
用緊山崎, 已經兩年幾, 好用
pypy405
|
butterfly22 發表於 18-6-29 15:53
我用緊cuisinart, 好用呀,日日都一轉,開倉買,二千頭,包兩年保養,我覺得抵用
...

價錢ok wor 佢蒸野會吾會好耐?而焗野方面又點呢
清潔是否好麻煩
pypy405
|
CLAMAN 發表於 18-6-29 15:49
回覆 pypy405 的帖子

真心推介惠而浦部4S 我一開始都系跟佢d食譜黎煮 燜蒸燉焗 樣樣掂 後尾見網上越黎越多 ...

我見過 不過好似好大部咁
pypy405
|
angelacch 發表於 18-6-29 16:13
用緊山崎, 已經兩年幾, 好用

邊到買
butterfly22
|
pypy405 發表於 18-6-29 16:15
價錢ok wor 佢蒸野會吾會好耐?而焗野方面又點呢
清潔是否好麻煩

佢有steam同super steam function, 蒸嘢會唔會好耐我諗要睇你煮咩,都係不斷試,佢個爐溫係準嘅。

pypy405
|
butterfly22 發表於 18-6-29 16:19
佢有steam同super steam function, 蒸嘢會唔會好耐我諗要睇你煮咩,都係不斷試,佢個爐溫係準嘅。

...

咁清潔呢
knifesheep
|
Paris 發表於 18-6-29 10:20
NO.

[size=14.592px]Miele DG 6010 獨立式蒸爐 <-- 係座枱的。

[size=14.592px]

[size=14.592px]不過都大部係真既。

angelacch
|
pypy405 發表於 18-6-29 16:16
邊到買
當年係Groupon團購架
你去FB search個分享谷 "山崎(Sanki)蒸焗爐分享區", 個到有代理個電話, 好似會平啲架
pypy405
|
angelacch 發表於 18-6-29 16:41
當年係Groupon團購架
你去FB search個分享谷 "山崎(Sanki)蒸焗爐分享區", 個到有代理個電話, 好似 ...

Thx