有無人用緊dr.Brown's PP 闊口徑奶樽?我唔知係咪買到假野

ms_gola
|

聽人講dr.brown奶樽排氣好好,於是係mxmxoutlet到買咗Dr.Brown's PP 闊口徑奶樽 4大2小黎用啦
到用果陣發覺bb成日係咀角漏奶,有時漏到成身濕晒,我以為初生係會咁,但無耐就發現原來係個奶咀頭爛咗。
跟住我去買返奶嘴頭配件再用返,到呢家又到個蓋邊成日漏,把心一橫去第二間鋪買pesu 版既奶樽,發覺pesu版d料係靚d,連個logo果2邊d顏色同奶樽底都唔同,所以想知我之前係咪買到假野,
定係只不但過係pp版同pesu版係有咁既分別?
有無人都用緊Dr.Brown's PP 闊口徑奶樽?係咪同我果隻一樣?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
dativebond
|
ms_gola 發表於 18-6-28 22:35
聽人講dr.brown奶樽排氣好好,於是係mxmxoutlet到買咗Dr.Brown's PP 闊口徑奶樽 4大2小黎用啦
到用果陣發覺 ...

我大仔有用過,呢個牌子勝在有排氣管,但一用排氣管就有一半半機會漏奶,煩到嘔,最後我無用排氣管咁用。

到細仔時就用番普通日本野,完全唔漏。

根本呢倨牌子個設計有問題,連最基本既唔漏奶都做唔剽,仲話幫人排氣,笑死人。
littlekidss
|
到用果陣發覺 ...

我都有狂漏奶問題
大樽就漏
反而150ml細樽完全無問題!
也想解決
littlekidss
|
dativebond 發表於 18-6-29 13:58
我大仔有用過,呢個牌子勝在有排氣管,但一用排氣管就有一半半機會漏奶,煩到嘔,最後我無用排氣管咁用。
...

Bb飲慣Dr Brown的奶嘴頭
轉用其他牌子的奶樽,佢唔肯飲
有甚麼類似的奶樽頭牌子可推薦?
VioletCC
|
我女由細樽用到大樽飲8安奶冇漏過
除左座返熱奶時冇擰開個白色蓋邊抖氣
因為佢排氣,氣壓問題,奶加熱時會由條管走上去,咁飲時一打橫枝奶就會係深綠色塊野側邊氣孔漏奶出黎
dativebond
|
littlekidss 發表於 18-8-7 16:56
Bb飲慣Dr Brown的奶嘴頭
轉用其他牌子的奶樽,佢唔肯飲
有甚麼類似的奶樽頭牌子可推薦?

我大仔都係咁飲慣左,轉唔到,惟有攞走入面條散氣管,照用。
kyn2017
|
到用果陣發覺 ...

其實呢個牌子一啲都唔好又麻煩
mrschocolate
|
dativebond 發表於 18-6-29 13:58
...

我用舊版,無漏過奶,好好用。後來買左新版,唔好用。
米巴太太
|
我個女以前有用過藍色舊版,好好用無漏過,聽人講綠色新版就會漏
米米子
|
Pp同ppsu物料唔同顏色唔同係正常的!ppsu貴好多
小小郭夫人
|
kyn2017 發表於 18-8-8 21:46
其實呢個牌子一啲都唔好又麻煩

對,漏奶漏到火都嚟