自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都中左伏,同朋友一齊買左個個champion tee,幾百蚊,但仲未收到貨,上星期一終於俾個順豐號碼,點知查唔到件,跟住呢一個星期都唔覆message,已讀不回,而家甚至唔睇添,真係好嬲,仲要佢fb仲有post新帖,有時間po野,無時間覆人?不負責任,俾個交代都好丫。請問有無咩方法追討?同埋有無sis一樣未收到貨?

複式洋房

wing_so 發表於 18-7-26 00:20
我都中佐,買兩把風扇到依家都未收到,pm又唔覆,之後俾佐個順豐no我,日日check都查唔到件,足足pm一星期 ...

係佢fb直接問佢?我諗住佢再唔覆我,我真係係佢fb既post到直接留言俾佢,睇下佢仲處唔處理,亦都俾其他人知道佢幾有責任感。

複式洋房

瘋狂message,下,等左兩個星期,終於得到以下回覆
唔好意思,因運輸通知客人訂購champion tee有瑕疵
宜家會幫客人安排退款呀^^
煩請客人提供一個HSBC 或者恆生A/C
經對數後會儘快安排退款^^
造成你的不便,真係非常抱歉^^
thanks^^

我同佢講我有單有據仲係到,唔好同我講對數拖住我!
我知道好多sis話退款都要等幾個月,甚至仲未收到,
但一定要堅持,唔可以俾呢啲咁不負責任既人得逞

複式洋房

Lingkoko 發表於 18-7-26 22:50
未呀,我有講過報警,一味拖,我E兩日開始喺佢post留言佢黑店唔退錢,就係仲未有反應(emoji)(emoji)(emoji ...

有無搞錯,退錢就兩個月,要我地入數就要即時,食懵佢呀,我都一定會唱衰佢,一日唔退錢一日都追落去呀

複式洋房

wing_so 發表於 18-7-27 21:50
依家問佢幾時退款,佢就send來叫我明白要對數,要3-4星期

我琴晚都收到佢覆我,話會特快處理,盡快安排,我一樣同佢講我唔係要安排,係要立即處理,正所謂佢特快既意思同我特快既意思可以唔同,如果係咁一年佢話特快啦,我唔會再俾機會佢。

複式洋房

回覆 kidorriko 的帖子

仲未,佢上星期話今個星期頭會安排,但呢三日完全無覆過,失左蹤,但仍然不斷po新野,真係好嬲,不斷拖。

複式洋房

回覆 funbabyhk 的帖子

請問你係幾時叫佢退款?

複式洋房

各位sis,岩岩終於收到退款,仲有無sis收到?未收到既唔好放棄呀!

複式洋房

回覆 joycetwt 的帖子

我無收到貨,追左三個星期,八月頭收到退款了,其實追到嬲嬲地,我網上報左警,警察八月中打電話俾我,問我詳情,我話我終於收到退款喇,咁佢都有再問個個人係點樣叫我俾錢既,仲知唔知有無人都好似你咁既case,我都照直講網上仲有其他人都有提過都係未收到錢同貨既,咁之後佢俾個檔案編號我留record,我覺得如果真係好耐收唔到貨同埋佢唔覆你,真係網上報警先,警方處理都要時間,既使到時佢退左款喇,起碼警方都有處理,越多人報,警察先會做野,希望各位都盡快收到貨或退款,同埋真係話俾朋友知唔好幫襯呢間野喇,今次搞一搞都搞到我有陰影。

首頁

尾頁

跳至